Parayı çok daha fazla alacağım diye yapılan yanlışlıklar, son yıllarda göç alan metropol şehir İstanbul 72,5 millet var kavramından çıktı 172,5 millet olma yolunda sağ olsun büyük adımlar atar olduk ne kıymetliymiş bizim yabancılarımız evimizi kiraya verirken yabancı olsun, bir ürün satarken yabancı gelir alır, bu fiyatlar yabancılara göre belirlendi hayda olduk sana yabancı kendi ülkemizde biz olduk aslında yabancı.

Yabancıların konut alma şartları kesinlikle zorlaştırılmalı.

Bir gazeteci arkadaşım beni aradı abi 6 yıl önce evimi bir yabancıya kiraya verdim ve o gün bu gündür doğru dürüst kiramı sağlıklı bir şekilde alamıyorum, bana sürekli yalan konuşuyor evimi sattım buradan ev alacağım diyor, ev buldum taşınacağım diyor sürekli bahane üreterek oyalama yolunu tercih ediyor.

Kendisi şuan 4 aydır kiramı alamadığı söyledi ve bende kendisine bir yol gösterdim direk icra yoluyla başvuru yap 30 gün süre içinde kiranı ödemez ise haciz işlemini yapacağını belrtmiş oldu ve iyi güvenilir bu konunun uzmanı olan gayrimenkul avukatları bu konuda daha tecrübelidir bilgisi aktarmış olduk.

Yabancı vatandaşların ülkemize geldiklerinde bir öz güven oluşuyor bu özgüveni nasıl oluştuğunu sormak gerekiyor bizim araştırmamıza göre Türkiye Cumhuriyeti hükümetin nerden gelirse gelsin para gelsin mantığı yapıldığı için bu kişilerin bu derece özgüvenli olması hukuksuz davranışlar sergilemesi kaçınılmaz hale gelmiş oluyor, nasıl olsa bana bir şey yapamazlar mantığı daha hâkim durumda olduğundan dolayı ev sahibi olarak haklarını aramakta zorlanıyor.

yabancıya-konut

Yabancılara evini daha fazla kazanç sağlamak için kiraya veren ev sahiplerine bilgi olsun diye kaleme aldığımız bu yazıdan bir çok ev sahibi ders alır diye düşünüyoruz ama alacağını sanmıyoruz fırsatları kaçırmak istemeyen ev sahipleri hadi gelir vergisi verelim dediğimizde yok kiracıya şunu yaparak baskı kuruyor, satacağım evi, kızımı veya oğlum buraya gelecek, gibi yalan dolan işlere girişiyor vergi vermemek için kiraları elden almayı tercih ediyor, banka yoluyla yollasalar dahi kira diye yazmayın bana vergi çıkıyor sana ucuza verdim ya evi birde vergi ödemeyelim gibi cümleler kurarak kiracıyı bir şekilde ikna ediyor.

yabancı-konut-satışları

Kiraya verirken yapılması gerekenler öncelikle yabancıların ülkemizde ne kadar süreliğine evi kiralamak istediklerini sormanız gerekiyor ve bu yılın sorunda noterden tahliye taahhüdü alınması gerekir ayrıca evde kaç kişi oturacak ise tüm bireylerin pasaport bilgileri, sözleşme de bu kişiler dışında bu evde kimsenin ikamet amaçlı kullanılmasının yasak olduğunu belirtilmesi gerekiyor.

yabancı-emlakçı

Yabancılara kiraya verilen sözleşmeler kesinlikle noter kanalıyla yapılması gerekir aksi taktirde haklarınızdan mahrum kalabilirsiniz. Bir avukat aracılığıyla yapılırsa bu işlem daha mantıklı ve haklarınız korumuş olursunuz.