Editörü Ufuk Tufan Haberine göre Dijital pazarlama, son yıllarda gelişen trendler ve değişen sosyal medya platformları sayesinde, her gün yeni bir yön kazanıyor. Popüler platformlardan biri olan WhatsApp, son beta sürümünde "Bülten" adında yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Wabetainfo'nun keşfi ile ortaya çıkan bu özellik, yaratıcılarının abonelerine daha rahat ulaşmalarına olanak sağlıyor.

WhatsApp

Bülten özelliği, kullanıcıların abone oldukları kişilerden mesajları okuyabilmelerini ve kontrol edebilmelerini sağlıyor. Bu özellik, reklamlar veya algoritmik öneriler gibi unsurlar içermiyor. Kullanıcılar, sadece kendi seçtikleri içerikleri takip edebilirler ve takip ettikleri içerikler kronolojik sıraya göre listelenir. Bültenin, şifreli grup sohbetleri veya mesajlardan tamamen ayrı bir bölümde sunulacağı belirtiliyor.

WhatsApp’ın yeni özelliği sektöre farklı bir soluk getirebilir

WhatsApp'taki Bülten özelliğinin henüz beta aşamasında olduğu ve yayınlanması için resmi bir tarih verilmediği açıklandı. Ancak, bu özelliğin sosyal medya platformlarındaki eğilimleri takip ederek birçok yaratıcıyı hedef alacağı düşünülüyor.

WhatsApp1

Son yıllarda, birçok diğer sosyal medya platformu da bülten özelliklerini denemiştir. Facebook ve Twitter, benzer bir özellik olan Bulletin ve Revue özelliklerini yayınlamıştı. Ancak her iki özellik de daha sonra kapatıldı. Instagram'ın kurucuları Kevin Systrom ve Mike Krieger de, Artifact adlı yeni bir sosyal platform sunarak, bülten, blog ve makaleleri TikTok benzeri bir formatla sunmayı deniyorlar.