Gayrimenkul Danışmanlarının 2 Türlü Çalışma Modeli Vardır Avcı Modeli Ve Çiftçi Modeli. Avcı Gayrimenkul Danışmanı Sadece Karşısına Yeni Bir Portföy Çıktığı Zaman Çalışır.

Çiftçi Gayrimenkul Danışmanı İse Sürekli Belli Bir Yere Ekin Eker Onu Sular Ona Can Verir Daha Sonra Onu Hasat Eder. Çiftçi Gayrimenkul Danışmanı Her Zaman Avcı Gayrimenkul Danışmanından Daha Fazla Kazanır.

Doğal Olarak Uzmanlık Bölgesine Çalışmak Bir Gayrimenkul Danışmanı İçin Kazancı Arttırma Anlamında Daha Önemlidir.

İkinci Önemli Olan Şey Aidiyet Hissiyatıdır, Yani Bir Bölgeye Ait Hissetmek

Lokasyonun Belirlenmesi Çok Önemlidir

Siz Bir Bölgeye Uzmanlık Bölgesi Olarak İlan Ettiğiniz Yere Aidiyetinizi Sunduğunuz Zaman Karşılığını Alırısınız

Olay Sadece Ticaret Yapmak Değildir, Aynı Zamanda Komşuluk Yapmaktır Aynı Zamanda Arkadaşlık Yapmaktır Yarenlik Yapmaktır

Bu Nedenle, Bulunduğunuz Bölgede İnsanlarla Olan İlişkilerinizi Dostça Yürütmeniz Gerekir.

Bir Başka Husus İse Gayrimenkul Bölgesi Nasıl Seçilir

Gayrimenkul Bölgesini Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Bir Tanesi Oradaki Değişim Hızlarıdır. Yani Gayrimenkuller Ne Kadar Sıklıkla El Değiştiriyor, Satış Sayıları Nedir, Ve Aynı Zamanda Satış Rakamları Nedir , Bunların Belirlenmesi Önemlidir

Yani Bir Gayrimenkul Danışmanının Uzmanlık Çalışacağı Bölgede Satış Sayılarını , Satış Rakamlarını Bilmesi Çalıştığı Sitede Kanuni Durumları Bilmesi Yani Kat İrtifaklı Mı Kredi Çıkıyor Mu Çıkmıyor Mu Kentsel Dönüşüme Girecek Mi, Gibi Durumları Değerlendirebilmesi Önemlidir Yoksa Boş Yere O Bölgeye Yatırım Yapmış Olur

Günümüzde Kredili Satış İmkanı Olmayan Bir Yere Çalışmak Bir Yere Uzmanlık Yapmak Dönüşlerin Yavaşlaması Anlamına Gelir.

Uzmanlık Bölgesi Çalışırken Uzmanlık Bölgelerinden Bir Tanesi Popüler Bölgedir Yani Pek Çok Gayrimenkul Danışmanının Çalıştığı , Hızlı Değişimlerin Olduğu, Rakamlarını Her Defasında Arttıran Bölge Popüler Bölgedir. Biz Genelde Başarılı Danışmanların Bu Bölgede Çalışmasını Arzu Ederiz.

Bir De Fırsat Bölgeler Vardır, Fırsat Bölgeler De, Gelişmekte Olan Satış Sayılarını Ve Satış Rakamlarını Geliştiren Bölgedir.

Buradaki Dönüş Hızları İlk Başta Çok Hızlı Değildir Ama Zamanla Açılacaktır. Doğal Olarak Buraya Yatırım Yapmanız Gerekir.

Kendi Bölgemden Örnek Verecek Olursam Beylikdüzü Adnan Kahveci Mahallesi Popüler Bölge İken, Marina Bölgesi Fırsat Bölge Olarak Değerlendirilebilir.

Size Şöyle Bir Sorum Olacak

Her Türlü Hastalığı İyi Ederim Diyen Bir Doktor Var Mı?

Peki Her Türlü Ameliyatı Yaparım Diyen Bir Doktora Ameliyat Olur Muydunuz?

Yoksa Uzmanına Mı Olursunuz?

Bunun Ayrıştırılması Da Uzmanlık İçin Önemli

Pandemi Döneminde Beni Diğer Danışmanlardan Ayıran En Önemli Fark, 3d Videolar Ve 360 Sanal Turlar İçin Yapmış Olduğum Yatırımlarımdır.

Bu Sayede Birbirleriyle Temastan Kaçınan Alıcı Ve Satıcı Müşterileri Çok Sık Bir araya Getirmemiş Oldum

Kullanmaya Başladığım Bu Teknoloji Le Müşteriler Bilgisayarlarından Ve Cep Telefonlarından 360 Sanal Turlara Girerek Adeta Evin İçindeymişçesine Mülkü Tüm Ayrıntılarıyla Gezdiler, Tekrar Tekrar Gezdiler, Ölçümler Yapabildiler, Eşyalarını Yerleştirdiler…. Ve Biz Mülkü Gerçekten Almaya Karar Verme Noktasında Alıcılarımıza Mülkü Sunduk

Hem Alıcı Hem De Satıcı Müşterimizi Minimum Temas İlkesiyle Neredeyse Bir araya Getirmeden Satışı Gerçekleştirmiş Olduk.

Yapmış Olduğum Bu Yatırım Benim Diğer Tüm Danışmanlardan Ayrışmama Ve Bölgemde Çok Ciddi Kitleler Tarafından Hızla Tanınmama Vesile Oldu.

Rapp Sistemde Çalışırken Maximum Sisteme Geçtim, Takım Kurdum, İşimi Büyüttüm.

İstanbul Avrupa Yakasında Bu Teknolojiyi Kullanan Bir Kaç Danışmandan Biriyim.

Bütün İş Ortaklarıma Ve Meslektaşlarıma Sektördeki Danışmanlara Önemli Tavsiyelerimden Biri Uzmanlık Bölgesine Yaptıkları Yatırımı Asla Kesmemeleri Ve Bununla İlgili Kendilerine Sürekli Yatırım Yapmaları Ve Gelişim Odaklı Olmalarıdır.

Şükrü Akgül / Remax Gelişim / 05331322032