Türkiye'de ucuz konut satın almanın tek adresi olan bir yandan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin hazırlıklarına devam ederken bir yandan da mevcut projelerden konut satışlarına devam ediyor. Ev sahibi olmak isteyenlere özel imkanlarla konut satışı yapan TOKİ bir konut projesinde daha 2+1 ve 3+1 konut satışına başlıyor. TOKİ uzun vadeli taksitler halinde vatandaşları ev sahibi yaparak kiradan kurtaracak.

TOKİ'NİN KONUT SATIŞ ŞARTLARI!

TOKİ'den konut satın almanın oldukça cazip şartları bulunuyor. Vatandaşlar TOKİ'den çok uzun vadelerde taksitler halinde konut satın alabiliyorlar. Üstelik bu konutlar için piyasaya göre oldukça düşük fiyatlar belirleniyor. Bu da konutları satın almayı ayrıca cazip hale getiriyor.

toki-ucuz-taksitle-evler

Belirli miktarda peşinat ödemesi yapan vatandaşlara TOKİ 120 ay, 180 ay veya 240 ay gibi vade imkanları sağlıyor. Konut kredisi verilmeyen derecede uzun vadelerde TOKİ'den taksitle ev satın alınabiliyor. Faiz uygulanmayan bu sistemde belirlenen taksitler memur maaşlarına yapılan zam kadar artıyor.

TOKİ'den ev satın alanlara bazı dönemlerde indirim uygulaması da yapılıyor. TOKİ'den ev satın alıp taksit ödemeye başlayanlara senede en az bir defa olmak üzere yüzde 25 indirim hakkı tanınıyor. Vatandaşlar bu kampanya dönemlerinde TOKİ'ye olan borçlarını peşin olarak ödeyerek yüzde 25 indirim elde ediyorlar. 400 Bin TL borcu olan bir vatandaş bu kampanya döneminde 300 Bin TL ödeme yaparak tüm borcu kapatabiliyor.

TOKİ'DEN KONUT SATIŞI İÇİN YENİ DUYURU!

TOKİ'den yapılan yeni bir duyuruya göre Balıkesir Karesi'deki projede alt gelir grubu için 88 adet 2+1 konut, orta gelir grubu için ise 32 adet 3+1 konut satışa çıkarıldı. Bu konutların maliyetleri ve başvuru şartları da açıklandı.

TOKİ'nin satışa çıkardığı 88 adet 2+1 konut için sadece alt gelir grubunda olan vatandaşlar başvuru yapabilecekler. Bu konut satışında aylık toplam hane geliri şartı 14 Bin TL olacak. Daha yüksek bir gelire sahip olanlara bu konut satışı yapılmayacak.

alt-gelir-gurubu1

TOKİ 2+1 konutların fiyatlarının 609 Bin TL'den başladığını açıkladı. Yüzde 25 peşinde ödeme yapılarak 180 ay vade imkânı kullanılabilecek ve bu evlerin aylık taksitleri 2.539 TL'den başlıyor.

orta-gelir-gurubu2

TOKİ aynı projede orta gelir grubu için de 3+1 konutları satışa çıkardı. Bu konutların fiyatlarının 717 Bin TL'den başladığı ve yüzde 25 peşinat ödemesi yapılması gerektiği açıklandı. TOKİ bu konutları satın alanların aylık taksitlerinin 2.987 TL'den başladığını açıkladı.