Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yüksek konut fiyatları karşısında vatandaşları ev sahibi yapabilmek için hummalı bir çalışma yürütüyor. İdare, Türkiye'nin 81 ilinde yeni konut projeleri yaparak, vatandaşlara uygun fiyatlı konutun kapısını aralıyor. Bakan Murat Kurum, daha önce yaptığı açıklamalarda sosyal konut projelerine hız vereceklerini ve böylelikle Türkiye'de evi olmayan kimsenin kalmayacağını söylemişti. 

Bakanlık ve İdare, bu sözlerini doğrular nitelikte sürekli konut üretmeye devam ediyor. Haziran ayı projeleri için kura çekimleri ve başvurular neredeyse tamamlanırken, Temmuz ayı TOKİ projeleri de ortaya çıktı. İdare, Temmuz ayında tam 15 ilde yeni konut projelerini hayata geçirecek. 

TOKİ'den 15 ile müjde! Aylık 932 liraya ev sahibi yapacak

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) resmi internet sitesinde Temmuz ayına ilişkin yeni projeler duyuruldu. Bu kapsamda 15 ilde alt ve orta gelir grubu için binlerce yeni konut üretilecek. İdarenin internet sitesinde yer alan projelere göre, söz konusu projedeki dairelerin aylık taksitleri 932 liradan başlıyor. Günümüzde kira ücretlerinin 3 bin liradan aşağı olmadığı durumda 932 liraya ev sahibi olmak bulunmaz bir nimet olarak karşımıza çıkıyor. 

İşte TOKİ'nin Temmuz ayı projeleri:

toki-evleri-listesi

toki-evleri4

TOKİ'nin Temmuz ayına özel hayata geçirdiği yeni projeleri Bursa, Trabzon, Çankırı, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Karaman, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Sivas, Siirt, ve Van illerinde yapılacak. Bu illerde yaşayan vatandaşlar en uygun fiyatlarla 2+1 ve 3+1 dairelerin sahibi olma imkanı yakalayacak. Söz konusu projeler için başvurular Temmuz ayından itibaren başlayacak. Bazı projelerin başvurusu ise başladı. 

toki-konut-evleri1

TOKİ tarafından satışa çıkarılan daireler için hem 180 ay hem de 240 ay vade seçeneği bulunuyor. Evleri satın alırken yüzde 10 ya da yüzde 20 arasında değişen peşinat bedelleri de talep ediliyor. Buna göre 33 bin lira peşinat vererek ayda 1. 368 TL taksit ödeyebilir, ya da 240 ay seçeneğini kullanarak 55 bin lira (yüzde 20) peşinat ödeyerek geriye kalan tutarı aylık 932 TL taksitle karşılayabilirsiniz.

toki-konu-evleri2

Toplu Konut İdaresi'nin satışa çıkardığı konutlar için başvurular önümüzdeki günlerde başlayacak. Sizler de uygun fiyatlı ev sahibi olmak istiyorsanız, Emlak365.com tarafından güncel olarak yayınlanan TOKİ satış ilanlarını takip edebilirsiniz.