E-Devlet üzerinden giriş yapanlar kura sonuçlarına bakabiliyor. İşte tüm detaylar… TOKİ’nin 250.000 konut projesinin sonucunun açıklanması ile birlikte e-Devlet üzerinden sonuçları öğrenmeye başlanıldı.

E-Devlet talep toplama projeleri adına hak sahipliği kura sonucu sorgulama ifadesine tıklanarak sonuçlara bakabiliyor. Cumhuriyet tarihinin en önemli sosyal projesi olarak adlandırılan bu proje kapsamında 250.000 daire hak sahiplerine verilecek.

toki-konutlari-2

E-Devlet hak sahipliği kura sonucu

Hak sahipliği kura sonucu sorgulama hizmeti kullanılarak kuralların sonuçları görüntülenebilecek. Kura çekiminin sona ermesi ile birlikte TOKİ sorgulama ekranını e-Devlet sistemi üzerinde aktifleştirdi. E-Devlet üzerinden kura sonuçları öğrenebilecek.

Sözleşmeler ne zaman imzalanacak?

TOKİ kura çekiminin bitmesinin ardından tarihini vatandaşlar açıklanacak. Proje belli olduktan sonra temeli atılan projeler için sözleşmeler imzalanıp ödeme yapılacak. TOKİ konutları kazanan hak sahiplerine 240 ay vade ve %10 peşinat ile satılacak. TOKİ’nin yapacağı sosyal konut projelerinin belirlenmesi sonrası konutların temeli atılıp sonraki süreçte sözleşme imzalanıp ödemeler tamamlanacak.

Sözleşme imzalama adına bazı şartlar belirlendi. Bu şartlar şu şekildedir:

  • Bir yıl süresince projenin bulunmuş olduğu ile ikamet edildiğine dair belge
  • Hane halkının gelirinin en fazla 16.000 TL olduğunu kanıtlayan belge
  • Engelli vatandaşların kimlik kartı fotokopisi ya da tam teşekküllü olan bir devlet hastanesinden aldıkları sağlık heyet raporu belgesi
  • Emekli vatandaşların SGK’dan almış olduğu sözleşmeyi gösteren belge

TOKİ taksit ödemeleri

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında çekilişler devam ediyor. İlk evim ilk iş yerin projesi ile birlikte hak sahibi olan vatandaşlar ödemelerin ne zaman başlatılacak konusunda araştırma yapmaya başladı. TOKİ taksit ödemesi sözleşmelerin imzalanması ile birlikte başlayacak. Kura çekilişinin sonrasında sözleşmeler yapılacak.

Sosyal konut projesi kapsamındaki taksit ödemeleri sözleşmeyi takip eden ay itibari ile ödenecek. Kuranın çekileceği tarihten sonra ev almaya hak kazanan vatandaşlar bankayla sözleşme imzalayacak. İmzaların ardından ödeme planı çıkartılıp aylık olarak taksit şeklinde ödenecek.