Türkiye’nin en kalabalık şehri olan İstanbul’da şehir gürültüsünden uzaklaşmak isteyen veya çeşitli hastalıkları tedavide destek amaçlı gidilebilecek en yakın termal kaplıcalar.





1.Esenyurt Kaplıcaları





Esenyurt Termal Havuz nerede?, nasıl gidilir?, nasıl rezervasyon yapılır?, Çalışma saatleri ve fiyat bilgileri bu yazımızda.





Tesis 2016 yılında Esenyurt Belediyesi tarafından hizmete açılmıştır. İçerisinde Hamam, Sauna, Masaj, Buhar Odası, Havuz, Engelli Havuzu, Çamur Banyosu ve Kafeterya hizmetleri mevcuttur.





İstanbul yer altı faydalı su kaynakları bakımından fakir bir şehir olması nedeniyle çevre kaplıca ve ılıcalar içi yakın olan çevre iller tercih edilebilir. İşte İstanbul’a en yakın kaplıca ve Ilıcalar.





Esenyurt Kaplıcaları




2- Tuzla Kaplıcaları





Özel bir işletme tarafından işletilen Termal Tesisleri günübirlik ziyaret etmenizin yanısıra gecelik konaklamalarda yapabilirsiniz.









Ayrıntılı bilgi ve iletişim bilgileri






https://www.istanbulmedikaltermal.com




Evliya Çelebi Mah. Eşref Sok. No: 13 Şifalı Sular Mevkii İçmeler / Tuzla – İstanbul





T +0 (216) 225 9192
[email protected]





3- Kocaeli – Gölcük Yazlık Ilıcası





İstanbula yakın olması nedeniyle tercih edilebilecek bir tesis. Kaynak suyun bulunduğu noktada kurulmuş olan tesiste günübirlik gitmek, termal oda kiralamak mümkün.





Kocaeli – Gölcük Yazlık Ilıcası




4. Yalova Termal Kaplıcaları





Kaplıcası ile tüm Türkiye’ye ün salmış Yalova kaplıca tesislerinde küçük bir tatil geçirebilirsiniz. Şifalı suları ve hizmetleri ile sizleri rahatlatacak her şeyin düşünüldüğü tesislerde konaklamak şehir gürültüsünden uzak bir gün veya günler geçirmenizi sağlayacak. Konaklama ve günübirlik kullanıma uygun tesiste istediğiniz seçimi yapabilirsiniz.





Yalova Termal Kaplıcaları




5-İznik Keramet Ilıcası





Doğal bir havuzda muhteşem tabiat içerisinde sıcak suyun keyfinin çıkarılacağı Bursa’nın tarihi ilçesi İznik’te bulunan Keramet Kaplıcaları tercih edilebilir. Hafta sonları ve tatil günlerinde kalabalık olduğunu da söylemeden geçmeyelim.





İznik Keramet Ilıcası




6- Kuzuluk Termal Otel





Sakarya Akyazı Kuzuluk mevkiinde ihlas inşaat firmasının inşa ettiği kuzuluk kaplıcaları bölgenin en çok tercih edilen tesisleri tercih edilebilecek seviyede.





ihlas kuzuluk kaplacası