Spot ürünler ve spot eşyalar kısada, yetkili satıcının ihtiyaç fazlası, stok fazlası veya hafif görsel kusurlar gibi çeşitli nedenler ile satılması zor olan ürünleri yetkili mağaza satış değerinin altında bir fiyatla piyasaya sürmesi sonucu oluşan pazar ürünlerine verilen isimdir. Bayi fiyatının altında satılmasının ana nedeni budur.

Bu tanım gereği sadece kısa bir açıklama ile anlaşılabilecek bir konu olmadığı için örnekle açıklamakta fayda var. Bunu şöyle örnekleyelim. X markalı bir beyaz eşya bayi, aylık satış kotası ile çalışmakta ve bayisi olduğu markanın belirli sayıda çamaşır makinesini bir ay içerisinde fabrikadan satın almak zorundadır. En azından parayı geri almak için satın aldığı çamaşır makinelerini kısa sürede satarak para kazanmak ister.

Piyasa koşulları veya mevsimsel sebeplerden dolayı bu çamaşır makinelerini her ay son kullanıcıya satamayan bayi, spot piyasaya yönelir. Spot mallar için kabul noktaları ile iletişime geçer ve istediği kadar çamaşır makinesini daha az kar marjı bedellerini kabul ederek satar. Elbette satış fiyatı da yetkili mağaza satış fiyatından daha düşük olur. Çünkü marka ile anlaşması gereği stokunu satması ve tüketmesi gerekir. Spot pazarının oluşmasının ve fiyatların daha düşük belirlenmesinin ana sebebi budur. Perakendeci fabrikadan aldığı fiyatın altında satış yaptığı için spot piyasa tüccarı bu ürünü ucuza alıp küçük bir kârla satar.

Herhangi bir ürün için bir spot piyasa olabilir. İzmir Spot Depo ikinci el alım satım işletmemizde genel olarak beyaz eşya, buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın, elektrik süpürgesi, klima, LED TV ve bulaşık makinesi ürünleri bu şekilde yer almaktadır. Bununla birlikte mobilya sektöründen de pek çok spot ürün mağazalarımızda satılmaktadır. Müşterilerimizin çoğu ikinci el eşya ile spot eşya arasındaki farkı bilmemektedir. Dilerseniz bu detaylardan bahsederek konuyu kapatalım.

Spot eşya sıfırdır. Hiç kullanılmamıştır. Ambalajı hiç açılmamıştır.

Spot ürünlerin çoğunlukla garantisi vardır. Ancak önemli nokta bu garanti, henüz hizmete girmemiş bir ürünler içindir. Yani garanti kurulumu yapılmamış ürünler için geçerlidir. Çok kısa bir süre önce dahi ambalajı açılıp servis tarafından montajı ve kurulumu yapılan her ürün kullanılmış sayılır. Elbette uzun günler kullanılmış eşyalarla karşılaştırılamaz, ancak sıfır olarak da derecelendirilemez. Kullanılmış ürünler için garanti yoktur. Yani ambalajı açılmış, servis tarafından kurulmuş her ürün ister bir gün ister yıllarca olsun ikinci el eşya olarak sınıflandırılır. Spot ürünler daha fazla bedelle ücretlendirilir, ikinci el kullanılmış mallar ise sahiplerinden çok daha düşük bedeller ile alımı yapılır.

İzmir Spot Depo olarak internette ve sosyal medyada,  İzmir ikinci el beyaz eşya alımı, İzmir ikinci el mobilya alımı ve İzmir spotçu aramalarında ilk sıralarda gelen bir işletmeyiz. İzmir Spot Depo, ikinci el eşyalarınızı aldığınız diğer tüm teklifler ile karşılaştırdığınızda mümkün olan en yüksek bedeller ile kapıda nakit ödeme yaparak adresinizden satın alır. İzmir Spot Depo olarak hızlı, geniş nakliye imkanları sayesinde İzmir’in her noktasında aynı hizmet kalitesi ve özveri ile çalışıyoruz. 20 senedir İzmirli hemşerilerimiz İzmir 2. el eşya alım satımında tecrübemize ve iş ahlakımıza güveniyor. Pek çok müşterimiz ile güvene dayalı ve karşılıklı saygı ile uzun yıllardır da çalışıyoruz.

Sizde İzmir’de ikinci el eşyalarınızı değerinde alım yapan ve güvenilir bir mağaza arıyorsanız, İzmir Spot Depo, Spot Satış ve İkinci El Eşya Alım Satım mağazası olarak size de bir telefon kadar yakınız. 0 553 299 00 22 nolu iletişim hattımızdan ihtiyacınız olduğunda bizi arayın, ikinci el eşyanızı değerinde satın alalım.