Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu  (BDDK) tarafından hazırlanan, "Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.





Yönetmelikle, 1 Kasım 2006 tarihli ve 26333 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmeliğin 12/A maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirildi.





Yönetmelikle ayrıca, bu maddenin yürürlük tarihinden önce kullandırılan ihtiyaç kredilerinin borç bakiyelerinin de borçlu tarafından talep edilmesi durumunda en fazla altmış ay ile sınırlı olmak üzere yeniden yapılandırılabileceği düzenlendi.





Bugün değiştirilen, 15 Ağustos 2018 tarihindeki yönetmelik ile vade sınırları; belli şartlar haricindeki tüketici kredileri için 36 ay, taşıt kredileri için 48 ay, cep telefonu, tablet ve bilgisayar alımında kullanılan krediler için 6 ay olarak belirlenmiş, 27 Kasım 2018 tarihinde yapılan düzenleme ile de fiyatı 3 bin 500 liranın altında olan cep telefonu için taksit sınırı 12 aya çıkarılmıştı.