Avrupa’da dağıtım kanalı, lojistik ve depolama çözümlerine yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Turan, “Geçtiğimiz yıl Eskişehir’de açtığımız üretim tesisimizle birlikte ilk üç oyuncudan biri olduğumuz Avrupa’da artık kalıcı bir liderliğe odaklandık. Bu kapsamda Kuzey Avrupa pazarında yalıtım malzemelerine yönelik artan ilgiyi göz önünde bulundurarak İngiltere’de ülke müdürlüğü kurduk. Farklı ülkelerde de benzer yapılanmalar için fizibilite çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

Türkiye’nin yanı sıra 6 kıtada 75’in üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiren ODE Yalıtım, yeni dönemde Avrupa pazarında büyümeyi hedefliyor. Avrupa’daki dağıtım kanalını büyütmeyi, lojistik ve depolama çözümleri geliştirmeyi hedefleyen ODE Yalıtım, bu doğrultuda ilk etapta İngiltere’de ülke müdürlüğü kurdu. ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Turan, Avrupa pazarındaki çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

Ozan Turan: “Üretim teknolojimizi ve birikimlerimizi yurt dışına taşıyacağız”

Geçtiğimiz yıl 200 milyon TL yatırım yaparak Eskişehir’de elastomerik kauçuk köpüğü üretim tesisi kurduklarını hatırlatan Turan, “Avrupa’nın en büyük yalıtım tesislerinden biri olan bu fabrikamızla birlikte Çin ile Almanya arasında teknik yalıtımdaki en büyük üretici konumuna geldik. Aynı zamanda Avrupa’nın ilk üç oyuncusundan biri olduk. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ise hedefimizi daha da büyüterek Avrupa’da kalıcı bir liderliğe odaklandık. Bu kapsamda dağıtım kanalı, lojistik ve depolama çözümlerine yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Avrupa’daki yerel üreticilerle iş birliği yapmayı planlıyoruz, bunun için görüşmelere de başladık. Ayrıca İngiltere’de ülke müdürlüğümüzü kurduk. Avrupa’daki farklı ülkelerde de benzer yapılanma doğrultusunda fizibilite çalışmalarımıza devam ediyoruz. Böylece üretim teknolojimizi ve birikimlerimizi yurt dışına taşımayı amaçlıyoruz” dedi.

“Sektördeki ihracat payımızı yüzde 25’e çıkarmayı hedefliyoruz”

Global bir marka olma hedefiyle başta Avrupa olmak üzere yurt dışı pazarlarda büyümeyi önceliklendirdiklerini ifade eden Turan, “Geçen yıl ürettiğimiz ürünlerin yüzde 40’ını ihraç ederek, Türk yalıtım sektörü ihracatının yüzde 16’sını gerçekleştirdik ve sektörümüzün en çok yalıtım malzemesi ihracatı yapan firması olduk. Önümüzdeki dönemde ürünlerimizin yüzde 50’sini ihraç ederek, sektördeki payımızı yüzde 25’e taşımayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Mike Prince: “İngiltere’de ana akım yalıtım markası olmayı hedefliyoruz”

 

ODE Yalıtım İngiltere Ülke Müdürü Mike Prince ise yalıtım sektöründe 25 yıllık deneyime sahip olduğunu belirterek, Avrupa’da büyümeyi ve derinleşmeyi hedefledikleri bölgelerden birinin de Kuzey Avrupa pazarı olduğunu söyledi. Prince, İngiltere’de yalıtım malzemeleri pazarına yönelik artan ilginin sebebini şu sözlerle anlattı; “Ülkelerin karbon nötr olma hedefi ve enerji maliyetlerindeki artış, İngiltere ve Kuzey Avrupa ülkelerinde yüksek performanslı yalıtım malzemelerine yönelik ilgiyi artırdı. Bununla birlikte 2017 yılında Londra’da yaşanan Grenfell Tower yangın trajedisi ve geçtiğimiz yıl yayımlanan Bina Güvenliği Yasası da İngiltere’de inşaat sektörü için bir dönüm noktası oldu. ODE Yalıtım olarak özellikle A1 yangın sınıfına ait yanmaz malzeme sınıfında yer alan cam yünü ürünlerimizle ön plana çıkıyoruz. Ancak sadece yangın güvenliği değil yüksek enerji verimliliği sağlayan kaliteli ürünlerimiz de pazarda bize avantaj sağlayacak ve tüm bunlar bizi, İngiltere'de ana akım bir yalıtım markası olma hedefimize götürecek.”

Çırağan Sarayı Bahçelerinde Lüks Piknik Deneyimi Çırağan Sarayı Bahçelerinde Lüks Piknik Deneyimi

ODE Yalıtım Hakkında:

1985 yılında taahhüt faaliyetleriyle ticaret hayatına başlayan ODE, 1988 yılında Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyduğu alanlardan birine yönelerek yalıtım sektöründe ilerleme kararı aldı. 1990 yılında ithalatçı, 1996 yılında ise üretici kimliğine kavuşan ODE; Yapı ve Teknik Yalıtım olmak üzere 2 ana kategoride üretim yapmaktadır. ODE bugün 6 modern üretim tesisinde, 4 binden fazla ürün çeşidi ve uzman personeliyle yalıtım sektörünün en büyük üreticileri arasında yer almaktadır. Global bir marka olma vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren ODE Yalıtım’ın ürünleri, 6 kıtada, 75’in üzerinde ülkede tercih edilmektedir.