Ayrıca dijital dünyada tanıştığınız insanlarla gerçek hayatta buluşmak da o kadar kolay değil, alabileceğiniz güvenlik önlemlerinden daha önce bahsetmiştik. Eğer flört uygulamalarında bir günden fazla kaldıysanız, ne kadar yorucu olduklarını da bilirsiniz. Aradığınız kişiyi bulmak için uygulamaları kaydırmak zamanla pek eğlenceli gelmeyebilir.

Evet, bağlılık yeminin bir işareti olarak kabul edilen ve evlilik törenlerinde takılan yüzüklerin aksine, bu defa bekârlar için bir yüzük üretildi. Pear adı verilen bu turkuaz yüzüğün yaratıcıları ürün tanıtımında, bunun aynı zamanda ‘Dünyanın en büyük sosyal deneyi’ olduğunu iddia ediyor. Yüzük sohbet etmeye açık bekârlar için ve başkalarına insanlarla tanışmak istediğinizi gösteriyor.

bakar yüzüğü

Pear'ın ilk sürümü tükendi ve web sitesine göre ikinci sürüm de yakında sona eriyor. Bazı kaynaklarda manşetler ‘milyonlarca’ kişinin Pear yüzüğüne sahip olduğunu söylüyor ancak resmi web sitesinde kaç tane satıldığına dair bir gösterge yok.

Pear (şimdilik) ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya ve Almanya'da mevcut ancak yakında daha fazla ülkede satışa sunulacak. Fiyatı 25 dolar; satın aldığınızda ayrıca özel etkinliklere ve ‘dünyanın en büyük bekârlar festivali’ olan PearFest'e erişim hakkı kazanıyorsunuz. Sitede festivalin sadece yüzük takanlar için olacağı belirtiliyor ve konuya ilişkin başka ayrıntı verilmiyor.

sihirli bekar yüzüğü

Günümüzde çoğu çiftin internet üzerinden tanıştığı düşünüldüğünde bu hayli iddialı bir konsept. Gerçek hayattaki temasın önemini vurgulayan marka, uygulamalara ihtiyaç olmadığını savunuyor ve ilerleyen zamanlarda milyonlarca bekârın bu yüzüğü takacağını iddia ediyor.

Elbette bu iddianın gerçek olup olmayacağını şu an için bilmeyiz ancak flört uygulamalarında aradığını bulamayan kişilerin bir alternatife yönelmesi pek de şaşırtıcı olmayacaktır. Zira günümüze arkadaşlık uygulamaları aracılığıyla bir partnerle tanışmak her zamankinden daha zor görünüyor. Birden sırra kadem basanlar ve romantizm dolandırıcılarının yanı sıra ilgilenmediğiniz ve zamanınızı boşa harcayan kişileri aşmanız gerekiyor.

Ezcümle, flört uygulamalarının dolduramadığı boşluktan kurtulmak isteyen kişiler için Pear tam zamanında geliyor olabilir. Öte yandan kadınlar, konuşmak istemedikleri erkeklerle karşılaştıklarında yüzüğün bir güvenlik riski oluşturup oluşturmayacağını da merak ediyor.