Türkiye’deki gayrimenkul yatırım ortaklıkları arasında yeni bir model uygulayarak, alışveriş merkezi yatırımlarını alternatif bir yaklaşımla yöneten View Yapı, Metafor AVM’yi ortaklık modeli ile yatırımcılarla buluşturuyor.

metafor-avm

Başkentin şehir merkezinde Türkiye’nin en büyük açık hava alışveriş merkezlerinden olacak Metafor AVM, nitelikli ve cazip kira getirisi sağlayacak portföyüyle, yüksek getiri potansiyeli taşıyor. Metafor AVM ortaklık sistemi sadece büyük yatırımcılara hitap etmiyor. Küçük ve orta ölçekli yatırımcılar da aldıkları hisse miktarı doğrultusunda projeye ortak olma imkânına kavuşuyor.

YENİ NESİL BİR YATIRIM SİSTEMİ OLAN AVM ORTAKLIK MODELİ, GÜVENLİ VE KAZANÇLI GETİRİSİYLE ÖN PLANA ÇIKIYOR!

Avrupa’da sıklıkla uygulanan AVM ortaklık modeli yatırımcısına iki yönlü getiri sağlıyor. Birincisi alınan hissenin değer artışının sağladığı kâr, ikincisi de mağaza ve dükkanlardan elde edilecek kira geliri. Bu iki önemli getiri diğer yatırım araçlarına göre daha kazançlı ve güvenli bir yeni nesil yatırım sistemi olarak öne çıkıyor. AVM ortalık modeli küçük ve orta ölçekli yatırımcı için tek başına ulaşamayacağı fiyatlara sahip AVM mağazalarına bütçesi doğrultusunda ortak olma imkânı sağlıyor. Böylece her ölçekte yatırımcı AVM gibi getirisi yüksek bir gayrimenkulün kazanımlarından faydalanabiliyor.

AVM ORTAKLIK MODELİ HIZLI GERİ DÖNÜŞÜM SAĞLAMASIYLA DA TERCİH EDİLİYOR!

AVM yatırımcıları için ortaklık payını dönüştürmek diğer gayrimenkul yatırım türlerine göre çok daha kolay. Ortaklar, hissesini devretmek istediğinde ihtiyaç duyduğu miktar kadarını nakite çevirebiliyor. Bu sistemde ortaklık payının tamamını küçük ihtiyaçlar için satmaya gerek kalmıyor.

Avm ortaklık modelinin yatırımcısına sunduğu bir diğer avantaj ise AVM’nin kira getirisinin yüksek olması. AVM ortakları kısa zamanda yüksek bir kâra ulaşabiliyor.

AVM ortakları hisselerinin getirisine ortakken, kiralama ve tadilat gibi süreçlerle ilgilenmeden gelir elde etme konforuna sahip oluyor. Bu nedenlerle AVM ortaklık modeli yeni nesil ve kazandıran bir yatırım olarak tercih ediliyor.

Metafor-ofis

Metafor Ankara Ofis-AVM-Rezidans Projesi

METAFOR AVM MAĞAZA KARMASI VE KATEGORİ PLANLAMASI YAPILARAK PROFESYONEL OLARAK YÖNETİLECEK

AVM mağaza karması ve kategori planlaması, AVM projesinin fiziksel özellikleri, bölgede yer alan rekabete göre perakende sektöründen gelebilecek taleplerin öngörülmesi, buna bağlı olarak mağaza metrekare ve adet çalışmalarının tamamlanması, AVM’deki mevcut mağaza adedi ve sektörel dağılıma göre potansiyel kiracıların belirlenmesi süreci olarak tanımlanıyor. Bu da yatırımcılarının istikrarlı ve sistemli çalışan bir AVM’de güvenli bir gelir elde etmesini sağlıyor. Bu sistemde kişisel gayrimenkul sahipliği olmadığı için planlama dışı kiralama yapılamıyor. Metafor Ankara Gayrimenkul A.Ş.  bu sürecin doğru ve sürdürülebilir şekilde yönetilmesi için tüm kiralamaları tek elden yürütmek için kuruldu.

ALİ İMRAN BOZDOĞAN, “AVM ORTAKLIK MODELİ HER ÖLÇEKTE YATIRIMCI İÇİN KAZANÇ SAĞLIYOR

Ali İmran Bozdoğan – View Yapı CEO’su

Ali İmran Bozdoğan – View Yapı CEO’su

AVM ortaklık modeli ile ilgili açıklamalarda bulunan Metafor Ankara Gayrimenkul A.Ş. Yön. Krl. Üyesi ve View Yapı CEO’su Ali İmran BOZDOĞAN, “Artan inşaat ve arsa maliyetleri nedeniyle özellikle küçük ve orta ölçekli yatırımcılar için bir AVM mağazası satın almak zorlaşmıştır. Önemli bir ticari gayrimenkul olan AVM mağazaları getirisi yüksek değerli gayrimenkullerdir. AVM ortaklık modeli küçük ve orta ölçekli yatırımcılar için bir nevi imece usulü olup, bu değerli pastadan bütçeleri doğrultusunda pay alabilme ve sonrasında düzenli gelir elde etme imkânı sunmaktadır. Avrupa’da da sıklıkla uygulanan bu model kazandıran ve güvenli bir yatırım olması sebebiyle bizim de tercihimiz olmuştur. Daha önce ofis ve rezidanslarımızla müşterilerimize sektör ortalamasının çok üstünde gelirler kazandırdık. Şimdi de AVM ortaklık modelimizle yatırımcılarımıza çok daha fazlasını kazandırmaya devam edeceğiz.” dedi.

View Yapı, Metafor Ankara projesindeki ofis ve rezidansları ile yatırımcılarına sağladığı yüksek gayrimenkul geri dönüş hızıyla “Yılın Kazandıran Gayrimenkul Projesi” seçilmiştir. View Yapı şimdi de stratejik iş alanları arasında konumlandırdığı gayrimenkul sektöründeki deneyim ve uzmanlığını AVM ortaklık modeli ile sürdürerek yatırımcılarına kazandırmayı hedeflemektedir. View Yapı “her işimizin temelinde güven var” ilkesiyle gayrimenkul sektöründe kazandıran ve farklılaşan projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.