Lif her zaman daha sağlıklı bir kiloda olmanıza yardımcı olur. Sindirim sistemini düzene sokar. Kabızlık, şişkinlik ve ödem gibi sorunları ortadan kaldırır. Kilo vermeyi destekleyen lif deposu besinleri sizler için derledik.

Lifli gıdaları tüketmek sindirim sistemini düzene sokar. Metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olur.

Besinlerin daha kolay sindirilmesini sağlar. Kan şekeri seviyesini dengede tutar.

Kilo kontrolü için ve kilo vermek için idealdir Lif sağlığa birçok fayda sağlar, ancak şişkinlik ve gaz gibi olumsuz etkilerden kaçınmak için lif içeren gıdaları birkaç gün içinde kademeli olarak dahil etmek önemlidir. Lif alımınızı artırırken bol su içmek de bu semptomları uzak tutmanıza yardımcı olabilir.

ARMUT

armut

Armut içerisinde bol miktarda lif barındıran meyveler arasında yer alır. Orta boy, çiğ armutta 5,5 gram veya 100 gramda 3,1 gram lif bulunur. Armut bağırsakları çalıştırır.

Vücuda ihtiyacı olan vitamini desteğini verir. Şişkinliği önler ve bağırsaklar rahatlatır. Kilo vermeye çalışıyorsanız diyet listenize armut ekleyebilirsiniz.

ÇİLEK

çilek

Meyve ve sebzeler en iyi lif kaynağı besin gruplarından birisi. 1 porsiyon çilek de yaklaşık 3-4 gram diyet lifi içeriyor.

Ara öğünlerde yanında 5-6 badem ile beraber tüketirseniz tokluk süresini uzatacak ve kilo vermenize yardımcı olur. Çilek bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlık sorununu ortadan kaldırır.

AVOKADO

avakado

Avokado, C vitamini, potasyum, magnezyum, E vitamini ve çeşitli B vitaminleri bakımından çok yüksektir. Ayrıca sağlık açısından çok faydalıdır.

Avokado hem vücut hem de cilt sağlığını korur. Diyet listelerinin vazgeçilmezidir. 1 fincan çiğ avokadoda 10 gram veya 100 gramda 6.7 gram lif bulunur. Avokado bol lif kaynağı olduğu için sindirim sistemini düzene sokar. Kilo vermeye destek olur.

ELMA

elma-misket

Diyet listelerinin vazgeçilmezi olan elma, bol lif kaynağı meyveler arasında yer alır. Ara öğünlerde tüketilen elma açlık ve tatlı krizlerini giderir.

Fazla kalori alımını engeller. Elma tüketerek sindirim sisteminin rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz. Orta boy bir çiğ elmada 4.4 gram veya 100 gramda 2.4 gram lif bulunur.