Kocaeli Büyükşehir’in Hatay Defne’de inşa ettiği, devlet ve millet iş birliğinin en güzel örneklerinden olan 54 yataklı hastanede hasta kabulüne başlandıKOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından Hatay’ın Defne ilçesinde yapımına başladığı hastanenin kurulumu ekiplerin gece gündüz çalışmasıyla 20 gün içinde tamamlandı.

Kocaeli Büyükşehir Defne Hastanesi, 6 Mart Pazartesi sabahından itibaren hasta kabulüne başladı. 54 yataklı ve yıllık 250 bin hasta kapasitesine sahip hastanede 12’si doktor olmak üzere 57 sağlık personeli hizmet veriyor. Tekrar bölgeye intikal eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın hastaneyi ziyaret etti, sağlık personeli ve depremzedelerle bir araya geldi.

Deprem bölgesinde verdikleri tüm sözleri tuttukları gibi hastanenin yapımı ve faaliyete geçmesini de kısa sürede tamamladıklarını ifade eden Başkan Büyükakın, "Bu hastane devlet, millet, STK’lar ve yerel yönetimlerin iş birliğiyle neler yapılabileceğini göstermek için çok güzel bir örnek oldu. Bu bölgedeki kardeşlerimiz kendi ayakları üzerinde durana kadar, hayat normale dönene kadar yanlarında olmaya, destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

HASTA KABULÜNE BAŞLANDI

Hastanede 4 ana dal branşı ve diş hekimliği hizmeti devamlı olarak verilecek.

Genel cerrahi, dahiliye, çocuk, kadın doğum ve diş poliklinik hizmetlerinin verileceği hastanede haftanın belli günlerinde nöroloji, psikiyatri, fizik tedavi, göz, ortopedi poliklinik hizmetleri de olacak. Projenin kurulumu esnasında ve işletmeye alımında Sağlık Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, MÜSİAD Karlsruhe, MÜSİAD Paris görev aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İSU, A Takımı, Ulaşım, Yapı Kontrol ve Fen İşlerinden oluşan ekipleri içme suyu, kanalizasyon, altyapı, mekanik, elektrik ve sıhhi tesisat imalat çalışmalarında gece gündüz çalıştı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından da incelenen hastanenin tıbbı teçhizat kurulumu ve sağlık personelinin atanmasıyla poliklinik hizmeti vermeye başlandı.