Öncelikle bugün herkesin binasına asılan boşalt tebligatları resmi ve herkesin kendini boşaltmaya odaklanması için süre kaybı olmasın diye bu yasaklara rağmen duyurulmuştur. Amaç tahliyelerin olabildiğince hızlı bir şekilde yapılıp inşaatların başlamasını sağlamak.. Verilen maksimum 150 günü beklemeden bayramdan sonra müsait olan evini tahliye edebilir..

Bakanlığın gösterdiği birimlere kanunlar çerçevesinde kira desteği için başvurularda bulunabilir. Boşaltım tahliyelerine ve kira ödemelerine ilişkin bayramdan sonra bakanlık ofisler yada ilgili birimler aracılığı ile tekrar bir duyuru yapılacaktır. FİKENTDER DERNEĞİ olarak edindiğimiz bilgileri kısa kısa sizlerin de içinizin rahatlaması için aşağıda yazıyorum.. Öncelikle müsterih olun, vatandaş olarak muhatabımız ve hamimiz Devlettir " Evini boşaltanlar bildirimde bulunduktan ve teslimleri gerçekleştirdikten sonra Her bağımsız bölüm için ayrı ayrı kira bedelini bugünkü kanunlar çerçevesinde kentsel dönüşüm kira bedeli "1.150" TL olarak alacaktır.

Kira bedelleri boşaltım bildiriminden sonra en geç bir ay ( bu kadar sürmeyeceği ifade ediliyor) içerisinde başvuruda bulunan kişilerin hesaplarına ödenmeye başlanacak Kiracılara 2300 TL taşınma bedeli ödenecek (2 kira) Mal sahiplerine taşınma bedeli yok ama 48 aya kadar garanti kira ödeme süresi var. İnşaat bitene kadar ki inşaatlar bu tarih dolmadan 2-3 yıl içerisinde bitirilip teslim edilecek ve kira ödemeleri de o tarih itibariyle ödenmesi sonlandırılacak..

Evi daha önce yıkılan vatandaşlar da müsterih olsunlar, onlarda kesinlikle kira ödemeleri noktasında mağdur edilmeyecekler, ancak, boşaltım ve inşaat başlama süreci asama aşama herkes 1-2 ay önce yada sonra kira desteğinden faydalanacak.. Hazine tarafından arsalarına el konulan bitmiş projeler "Evim Kadıköy , Brooklyn Park vs " yerlerin iskan problemlerine yönelik alt yapı çalışmaları yürütülecek, sorunsuz bir şekilde tapuları hak sahiplerine geri teslim edilecek.

Bakanlık bu ve benzeri çalışmaları sadece 1. Etap için yürütmekte. 2. Ve 3. Etap ivin mevcutta bakanlığın herhangi bir çalışması bulunmamakta. Bu alanlarla ilgili yeni askıya çıkan plan notları yürürlükte olacak bu kapsamda yenilenecek.. Paylaşım ve oranlara ilişkin boşaltım, yıkım, inşaat safhalarında 2-3 aya kadar bu çalışmalar yürütülürken , onlar da kamuoyuna ilerleyen safhalarda duyurulacak.

Bakanlık şu an kendi belirlediği plan program çerçevesinde çalışmalarını yürütmekte, aşama aşama kamuoyu bilgilendirilmeye gerekli açıklamalar bakanlık tarafından yapılmaya devam edilecektir. Pandemi ve yasaklar nedeniyle daha önce Bakan Murat Kurum'un da katılımıyla belirlenmiş temel atma töreni yasaklar ve bayram sonrası belirlenecek yeni tarihte duyurularak yapılacaktır.

FİKENTDER DERNEĞİ olarak sizlerden aldığımız destek ve kanunlardan aldığımız güç ile konunun ve tüm açıklamaların takipçisiyiz. Fikirtepehaber.com olarak sizlerin sesi olmaya devam edeceğiz..

İlerleyen süreçte bağımızın ve iletişimimizin kopmaması ve haklarımız korunması ve alınmasına ve teslimine kadar ortak hareket kabiliyetimizin güçlü bir şekilde devamı için her ne kadar birçok vatandaşın iletişim bilgisi bizde kayıtlı olmada, olmayanların tespit edilip duyuru rehberimize eklenmesi için herkesin aşağıdaki numara ve whatsapp üzerinde Ad/ Soyadı ve sokak ismini yazarak bize bildirmesini rica ve tavsiye ediyoruz.