Orada tapusu olanların köşeyi döneceğini belirten Gültekin, yakın zamanda kazançlarının 5 katı geçeceğini vurguladı. İşte, Murat Gültekin’in açıklamaları…

Karar.com haberine İstanbul’un henüz keşfedilmeyi bekleyen bölgeleri, yatırımın gizli hazinesi olarak değerlendiriliyor. Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, bu kapsamda İstanbul’da yatırıma müsait olan ve yakın zamanda yüksek getiri sağlayacak bölgeleri sıraladı.

Yatırımda uzun vadeli planlamanın kritik önemini vurgulayan Gültekin, günümüzde özellikle büyük şehirlerde yaşanan nüfus artışının konut arzını kısıtlaması ile beraber fiyatları yükselttiğine dikkat çekti. Bunun ise istikrarlı bir gelir sağlamak ya da ev sahibi olmak isteyenleri ise arsa ya da arazilere yönlendirdiğini aktardı. İstanbul’un kuzeyi ise bu potansiyelde öne çıkan bölgelerin başında geliyor.

istanbulun-kuzeyi-1.jpg

O BÖLGELERİ DEĞERLENDİRMEK EN MANTIKLISI

Uzman isim, konut yatırımlarında adı çok duyulmamış fakat gelecek zamanda büyük projelerin adresi olma potansiyeli olan yerlerin değerlendirilmesinin mantıklı bir çözüm olduğunu söyledi. Durumu detaylı örneklerle anlatan Gültekin şunları söyledi:

"İstanbul'un kuzeyine yatırım yapanların %300 ila %500 arasında kar elde etme olasılığı bulunuyor. Tabii ki, yatırım yaparken imarlı arsa mı yoksa tarla mı alınacağına karar vermek de önemli. Özellikle tarla nitelikli araziler, uygun fiyatlarla temin edilebilir ve yatırımcılara büyük geri dönüş sağlayabilir. Ancak, her yatırımcının bu tür detaylara hakim olması mümkün olmuyor. Doğru bilgiye erişmek için güvenilir ve uzman kaynaklara başvurmak gerekiyor.

istanbulun-kuzeyi-2.jpg

Türkiye’nin Taşınma Haritasını çıkardı Türkiye’nin Taşınma Haritasını çıkardı

Bölgenin imar durumu, gelecekte planlanan projeler, zemin analizi gibi birçok farklı etken doğru bir şekilde değerlendirilmeli. Biz de uzman ekibimizle bu analizleri detaylıca yaparak müşterilerimize sunuyoruz. Bugünün ekonomik koşullarını ve vatandaşın bütçesini göz önünde bulundurarak, her aşamada kazançlı arazi yatırım fırsatları sunmayı hedefliyoruz. Amacımız, her keseye ve profildeki yatırımcılar için uygun arazi fırsatları oluşturmak.

Tarla satın alırken, ileride imar izni alınıp alınamayacağı, yakın çevrede planlanan projeler, şehir merkezine olan entegrasyon süreçleri ve çevre illerin etkisi gibi bir dizi soru akla geliyor. Müşterilerimize, doğruluğundan emin olmadığımız hiçbir bölge ya da fırsatı sunmuyoruz. Her zaman olası riskleri değerlendirerek, müşteri memnuniyetini öncelikli tutuyoruz. Türkiye'nin her bölgesinde doğudan batıya pek çok yatırım fırsatı bulunuyor. Bu olanakları gören yatırımcılar, geleceklerini şimdiden planlamaya başlıyor. Genç yatırımcılar, bugün uygun bir bütçeyle alacakları bir araziyi ilerleyen yıllarda emekliliklerinde rahatlıkla kullanabileceklerini görebiliyorlar."