Yeni metro hatları büyük önem taşırken Bakan Karaismailoğlu İstanbul'da yeni açılacak metro hatları hakkında açıklamada bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, milyonlarca İstanbullunun beklemiş olduğu müjdeli haberi verdi. Her geçen gün artan nüfusu ile İstanbul'da ulaşım sorunu da büyürken yapılacak olan yeni metro hattı projeleri bu nedenle İstanbullular tarafından da yakından takip ediliyordu.

İSTANBUL YENİ METRO HATLARI NE ZAMAN BİTECEK?

İstanbul'da yeni açılacak metro hatları ve yeni güzergahları hakkında son dakika açıklaması yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu 3 yeni metro hattının devreye gireceği müjdesini verdi. İstanbul'da her ay 1 yeni metro hattının açılışı yapılacak!

İSTANBUL'DA YENİ AÇILACAK METROLAR!

Türkiye'nin mega şehri İstanbul'da yaşanan ulaşım sorununu çözmek için büyük önem taşıyan yeni metro hatları için beklenen açıklama geldi. Hatırlanacağı üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı aldığı karar ile kendi metro projelerini İBB metro projelerinden ayırmış ve bakanlığın üstlendiği projelerde metro logosu değişmişti.

metro-hatları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kendi metro çalışmalarını yürütürken Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da kendi metro projelerini yürütme kararı almıştı. Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından organize edilen Yüz Yüze 100 gün programına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu burada önemli açıklamalarda bulunarak yeni metro hatları hakkında bilgi verdi.

HANGİ HATLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Bakan yapmış olduğu açıklamasında "Sabiha Gökçen Havalimanı ve E-5 arasındaki mahalleleri birbirine bağlayacak metro hattımızı eylül ayında hizmetinize sunacağız. İstanbul Havalimanı’yla, Kemerburgaz, Göktürk, Kağıthane, Beşiktaş, Gayrettepe’ye uzanan metro hattımızı da kasım ayı gibi planladık. Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi Metrosu’nu da aralık ayında hizmete sokacağız" diyerek beklenen metro hatlarını duyurdu.