Türkiye’yi yasa boğan depremlerden etkilenen bölgelerde arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken, bütün Türkiye deprem travmasını tekrar yaşıyor. Uzmanlar uzun yıllardır olası İstanbul depremine ve sonuçlarına karşı da uyarı üstüne uyarı yapıyor. Peki İstanbul’da en riskli ilçeler hangileri, olası depremde ne kadar etkisi olur.

Hafta başında yaşanan ve 10 ili birden sarsan depremler, Türkiye’de milyonlarca kişinin deprem travmasını tekrar canlandırdı.

İki noktada aynı gün içinde gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüğe sahip depremler Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da ağır hasara neden olurken, akıllara her deprem sonrasında olduğu gibi beklenen büyük İstanbul depremi geldi.

İstanbul’da meydana gelecek bir depremin en az 7 büyüklüğünde olacağı öngörüleri bilim adamlarınca paylaşılırken, kentte hangi noktaların daha riskli olduğu, nerelerde depremin daha çok hissedileceği de merak ediliyor.

Naci Görür-istanbul

Peki İstanbul’da 7 ve daha büyük bir deprem olursa, bu depremden en fazla hangi ilçeler, semtler etkilenecek?

İstanbul depremi, 1999 Marmara depreminden bu yana çok konuşuluyor. Deprem uzmanları bu konuda sık sık uyarılarda bulunurken, kentte binaların bir an önce güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekiyorlar.

İstanbul’da depremi en çok bu ilçeler hissedecek!

Bilim adamlarının sık sık vurguladığı gibi depremin ne zaman gerçekleşeceğine yönelik bir tespitte bulunulması mümkün değil. Ancak İstanbul’da bir depremin mutlaka olacağı ve büyüklüğünün en az 7 seviyesinde gerçekleşeceği sık sık telaffuz ediliyor.

Naci Görür-deprem

Peki kentte zemini en sağlam ilçeler ve depremde riskli ilçeler hangileri? Depremi en fazla hangi ilçeler hissedecek? Emlakhaberi.com ekibi sizin için detaylı bilgileri yetkili kişilerden alarak bu haberi değerlendirdi.

İŞTE BİRİNCİ DERECEDE RİSKLİ İLÇELER

Deprem gerçeğiyle yaşamak zorunda olan İstanbullular, tedbir almak için neler yapacaklarını araştırıyor.  En fazla merak edilenler arasında ise hangi ilçelerin riskli olduğu, fay hattı üzerinde veya yakın noktaların neresi olduğu soruları bulunuyor.