İstanbul’un Anadolu yakasında oturmak isteyen kişiler için Ataşehir kiralık daire ilanları büyük bir önem taşır. 2008 yılında ilçe statüsü kazanan Ataşehir, sahip olduğu özellikleri ile dikkatleri üzerine çeker. Farklı bütçe ve ihtiyaçlara yönelik birçok kiralık daire imkanı sunan Ataşehir’de yaşamak oldukça avantajlıdır. Peki Ataşehir’i özel yapan nedir, neden Ataşehir kiralık daire ilanları incelenmelidir?

Ataşehir Kiralık Daire İlanlarını Neden İncelemelisiniz?

Kiralık daire arayışı birçok kişi için zorlu olabilir. İhtiyaçlarınızı karşılayan ve yaşamınızı mutlu bir şekilde sürdürebileceğiniz bir ilçe arayışında olabilirsiniz. Ataşehir sakinlerine sunduğu avantajları ile öne çıkar. Ataşehir ilçesi, Batı Ataşehir kavramına da sahiptir. Pek çok inşaat şirketinin Ataşehir’in batısındaki arazilerde konut projeleri sunması ile şu an Batı Ataşehir diye adlandırdığımız bölge ortaya çıkmıştır.

Ataşehir-kiralık-daire

Ataşehir, toplu ulaşım ağı açısından oldukça gelişmiştir. Ataşehir’de yaşayan kişiler, ulaşın açısından pek çok alternatif arasından dilediğini seçebilir. Çeşitli otobüs hatları, metro istasyonları, minibüs ve dolmuş gibi seçenekler mevcuttur. Toplu ulaşımın rahat şekilde sağlanması; bölgenin üniversite öğrencileri tarafından da tercih edilmesine yardımcı olur.

Ataşehir kiralık daire ilanlarının öğrenciler tarafından da incelenme nedeni sadece toplu ulaşım kolaylığı sunması değildir. Yeditepe Üniversitesi 26 Ağustos Yerleşimi ve Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Yerleşimi gibi çeşitli eğitim kurumları da ilçe sınırları içerisinde bulunur. Bu da Ataşehir ilçesini öğrenciler tarafından cazip bir bölge haline getirir.

Ataşehir’in sakinlerine sunduğu bir başka özellik ise pek çok park ve alışveriş merkezine sahip olmasıdır. Keyifli vakit geçirebileceğiniz, sosyalleşebileceğiniz alışveriş merkezleri ve açık havanın keyfini çıkarabileceğiniz parklar ile Ataşehir yaşamak için tercih edebileceğiniz bir bölge olabilir.

Ataşehir’in sunduğu tüm bu özellikler sizi heyecanlandırsa da kiralık daire seçimi sadece bu özellikler ile gerçekleştirilemez. Yaptığınız seçimden memnun olmak için ev seçiminde dikkat etmeniz gereken pek çok unsur bulunur. Peki Ataşehir kiralık daire ilanlarını inceleyen kişilerin dikkat etmesi gereken noktalar nelerdir?

Ataşehir Kiralık Daire Arayışındakilerin Dikkat Etmesi Gerekenler

Kiralık ev arayışı birçok kişi için zorlu bir süreçtir. İhtiyacınıza, zevkinize ve bütçenize uygun bir ev bulmak için birçok ilanı inceleyip ona uygun bir seçim yapmanız gerekir. Bu süreci daha kolay bir şekilde geçirmek için bazı noktaları belirlemeniz size kolaylık sağlar. Peki bu noktalar nelerdir?

·      Bütçe

Ataşehir kiralık daire ilanlarını incelerken en başta belirlemeniz gereken şey bütçedir. Ev arayışınızda minimum ve maksimum bütçenizi belirleyip buna uygun bir aksiyon almanız size kolaylık sağlar. Bu sayede bütçenizi aşan evleri inceleyerek vakit kaybetmezsiniz.

·      Konum

Ataşehir ilçesinde 17 farklı mahalle bulunmaktadır. Tüm bu mahallelerin farklı özellikleri olduğunu düşünürsek Ataşehir kiralık daire arayışındaki kişilerin dikkat etmesi gereken bir diğer önemli nokta evin konumudur. Toplu ulaşım araçlarına yakın bir konumda yer alan daireler size ulaşım kolaylığı sağlar. Bunun yanı sıra üniversite öğrencisiyseniz okulunuza yakın oturmak da size zamandan kazandırır.

·      Dairenin İhtiyaçlarınızı Karşılaması

Kiralık ev arayışınızı sürdürürken evin sahip olduğu özellikleri incelemek de oldukça önemlidir. Oda sayısı, dairenin bulunduğu kat, apartman yaşı, dairede balkon olup olmaması gibi pek çok özellik; Ataşehir kiralık daire arayışınızda büyük bir rol oynayabilir. Bir daireden neler istediğinizi belirlemek, ev kiralama sürecinizde size büyük bir kolaylık sağlar.

Eğer sizde Ataşehir kiralık daire ilanlarını incelemek istiyorsanız Zingat’ı inceleyebilirsiniz. Zingat, birbirinden farklı bütçe ve ihtiyaçlara uygun pek çok ilana ev sahipliği yapar. Bu ilanları inceleyerek hayalinizdeki eve kavuşabilirsiniz!