Finans365.com un haberine göre 2023 yılı için polis alımları başladı ve bu alımların en büyük özelliği, başvuru için KPSS şartının aranmayacak olması.

Yapılan açıklamalara göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) puanı ile 3,500 polis alımı yapılacak. Bu alıma başvuruda bulunmak isteyenlerin sınava uygunluğunu kanıtlamak için gerekli adımları atması gerekiyor.

PMYO Polis Alımı: 2,500

Polis Akademisi Başkanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre, 2023 yılı PMYO polis alımı kapsamında 2,500 polis alımı yapılacak. Bu alımın lise mezunlarından olacağı ve adayların TYT’de 250 ham puan almaları gerektiği belirtiliyor.

Bu kapsamda, adayların yaş sınırı 18-26 olarak belirlendi ve boy kilo ölçümü ile ilgili belirli şartlar getirildi. PMYO polis alımına başvuru yapacak adayların TYT oturumuna girmesi gerektiği unutulmamalıdır.

Polis Fakültesine 1,000 Komiser Yardımcısı Alımı Yapılacak

Polis Akademisi’nin bu yıl kurulan polis fakültesine 1000 komiser yardımcısı alımı yapılacak. Alınacak öğrenciler 5 yıllık eğitimden sonra Emniyet bünyesinde komiser yardımcısı olarak görev yapacaklar. Söz konusu alıma başvuruda bulunmak isteyen adayların YKS oturumlarına girmeleri gerekiyor.

Başvurular 23 Mart tarihine kadar alınacak ve adaylar 17-18 Haziran’da YKS’ye girecekler. Sınav sonuçları 20 Temmuz’da açıklanacak ve ağustos ayında polislik için başvuru ekranı açılacak.

Taban Puan Düşürülmeli Mi?

Yapılan açıklamalara göre, PMYO polis alımında adayların TYT’de 250 ham puan almaları gerekiyor.