Platin dergisi ve bağımsız pazar araştırma şirketi Ipsos’un yürüttüğü araştırmanın bu yılki teması “Sürdürülebilirlik” olarak belirlendi.

DYO Boya, Yenilikçi Ürünleri ve Etkileyici Deneyimlerle Yapı Fuarı'nda Fark Yaratıyor DYO Boya, Yenilikçi Ürünleri ve Etkileyici Deneyimlerle Yapı Fuarı'nda Fark Yaratıyor

Sürdürülebilir yaklaşımı benimseyen ve ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil eden şirketler, Platin Global 100 ödülleri kapsamında 'Sürdürülebilirlik' temasıyla ödüllendirildi. Enerji, inşaat, gıda gibi farklı alanlar için tasarlanan ödüllerde her kategoriden yalnızca bir firma ödül aldı. İnşaat sektörü kategorisinde IC İçtaş İnşaat ödüle layık görülerek, sürdürülebilirlik alanındaki öncü konumu ile bir kez daha öne çıktı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu’nun da katıldığı ödül töreni, iş dünyasından çok sayıda önemli ismi bir araya getirdi.

Sadece bugünü değil, gelecek nesilleri de düşünüyoruz”

İlk kez 2017 yılında başlayan Platin Global 100 Endeksi ile Endüstri 4.0, Dijitalleşme, Eğitim ve İnovasyon gibi farklı temalar altında Türkiye’nin dünya sahnesindeki başarılı şirketleri ödüllendiriliyor. Bu yıl, “Sürdürülebilirlik” teması ile Türkiye’nin ihracat hedeflerine katkı sağlanmasının yanı sıra sürdürülebilirlik ilkelerine uygun şekilde faaliyet gösteren firmaların teşvik edilmesi de hedeflendi.

İnşaat sektörü kategorisinde ödülü alan IC İçtaş İnşaat Genel Müdür Yardımcısı İlker Öksüz, yaptığı konuşmada, “Bu ödül, sürdürülebilirlik alanında attığımız adımların ve sektördeki öncü rolümüzün bir tescilidir. IC İçtaş olarak, sadece bugünü değil, gelecek nesilleri de düşünerek hareket ediyoruz. Bu başarı hem şirketin iç vizyonuna hem de Türkiye'nin global arenada sürdürülebilir gelişimine katkı sağlayan önemli bir adım olacak. Emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma ve iş ortaklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

IC İçtaş İnşaat, sürdürülebilirlik konusunda sektöründe öncü rol oynuyor

Sürdürülebilirlik anlayışını tüm sektörel faaliyetlerine başarıyla entegre eden IC İçtaş İnşaat, çevresel, sosyal ve yönetişimle ilgili küresel trendleri yakından izliyor ve bu alanlarda geniş çaplı projeler geliştiriyor. Şirket, sürdürülebilirlik farkındalığı oluşturma, dijital dönüşüm, çalışanların gelişimi ve toplumsal sorumluluk gibi alanlarda önemli adımlar atıyor. Ayrıca yeşil enerjiye yatırım yapıyor; döngüsel ekonomi modelleriyle sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmayı amaçlıyor. IC İçtaş İnşaat'ın bu çabaları, sektöründeki öncü rolünü de güçlendiriyor.