Şanlıurfa’da vatandaşların ücretsiz ekmeğe ulaşımını sağlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ürettikleri ekmekleri çevre illerde depremden etkilenen vatandaşlara ulaştırmayı sürdürüyor. Şanlıurfa'da büyük öneme sahip olan Halk Ekmek fabrikasında üretilen ekmekler için ekilen buğdaylar filizlendi.ŞANLIURFA (İGFA) - Asrın felaketi diye nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli iki yıkıcı depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Tüm Türkiye’nin tek yürek olduğu depremlerin ardından bölgeye insani yardımlar ulaştırılmaya devam ediliyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleri doğrultusunda Organize Sanayi Bölgesinde inşa edilen fabrikada 1 Ocak 2023 itibariyle seri üretime başlayan halk ekmek fabrikası kent merkezinde bulunan büfeler vasıtasıyla vatandaşlara ulaştırıldı.

Depremin meydana geldiği 6 Şubat sabahında ilk şoku üzerinden atar atmaz hızlı bir şekilde vatandaşların ekmek ve sıcak çorbaya ulaşmasını sağlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirmiş olduğu halk ekmek fabrikasının önemi olağanüstü durumda net bir şekilde anlaşılmış oldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün depremden etkilenen vatandaşlar için üretimi 4 katına çıkarın talimatı, ekmeklerin vatandaşlara kesintisiz bir şekilde ücretsiz ulaştırılması ve tüm sosyal tesislerin kapılarının derhal vatandaşlara açılması direktifleri depremin ardından oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçti.

350 DEKAR ALANDA BUĞDAY ÜRETİMİ

Halk ekmek fabrikası için un stoku da yapılarak üretim ve dağıtım safhasında herhangi bir aksamaya izin verilmedi. Öte yandan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekiplerinin 350 dekar alanda ektikleri buğdayların ilaçlama ve bakımları da devam ediyor.

HALK EKMEĞİN BUĞDAYI DA BÜYÜKŞEHİRDEN

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Akçakale Fidanlığında 350 dekar alanda ekimi gerçekleştirilen ekmeklik buğdayların ilaçlama çalışmasını gerçekleştiren ekipler,  Haziran - Temmuz aylarında hasada başlayacak. Buradan elde edilecek buğdaylar önce una dönüşecek ardından halk ekmek fabrikasında ekmek yapımı için değerlendirilecek. Böylece dışa bağımlılık azaltılırken üreten belediye modeli güçlendirilmiş olacak.