Dünyanın önde gelen sağlık profesyonellerini, uzmanları ve sektör paydaşlarını buluşturan Global Sağlık Zirvesi (Global Health Summit), Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleşti. Four Seasons Hotel Baku’de düzenlenen organizasyona sektörün ilgisi yoğun oldu.

"Reputation", "Millionare Concept Network" ve “Health News” iş birliği ile organize edilen etkinlik, iki gün boyunca sağlık sektörünün en önemli isimlerinin sunumları ile devam etti. Markalar, sağlık firmaları ve sağlık merkezlerinin ürün ve hizmetlerini sergileyeceği Sağlık Fuarı’nın da yer aldığı zirve, sektörün başarılı isimlerinin ödüllendirildiği Global Sağlık Ödülleri’ne (Global Health Awards) de ev sahipliği yaptı.

Global Sağlık Zirvesi1

Türkiye’nin değerli hekimleri Dr. Ender Saraç, Doç. Dr. Gökçen Erdoğan, Op. Dr. Bülent Cihantemur ve Dr. Eyüp Çelik’in de ödüllendirildiği Global Sağlık Ödülleri’nde, etkinliğin Türkiye partneri Genext Healthcare Solution’ın kurucu ve yöneticisi Merve Sarıkaya Can “Yılın Sağlık Girişimcisi” ödülüne layık görüldü.

Katar, Dubai, Özbekistan, Rusya gibi birçok ülkenin yer aldığı organizasyonda Türkiye’nin sağlık sistemini ve Türkiye devletinin sağlık konusuna verdiği destekleri anlatan Merve Sarıkaya Can, “Dünyanın dört bir yanından tanınmış hekimleri ve sağlık temsilcilerini bir araya getiren bu prestijli organizasyonda ödüle layık görülmek benim için büyük bir mutluluk. Türk kadınının gücünü uluslararası arenada da göstermeye ve yaymaya kararlıyız” diye konuştu.