Kuşadası GHO Yörükoğlu Gayrimenkuleğitim salonunda gün boyu süren toplantıya GHO danışmanları vebrokerları yoğun ilgi gösterdi. 

Besa Holding, Ankara’da 4 Şantiye Birden Kuruyor Besa Holding, Ankara’da 4 Şantiye Birden Kuruyor

Arsa ve arazi satışının bilgi vedeneyim gerektirdiğini belirten Hakan Erilkun, bu tip satışlardateknik detayların çok önemli olduğunu vurgulayarak, müşterilerindoğru yönlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Hakan Erilkun eğitim

Sunumunda arsa ve arazi satışınayönelik önemli ipuçları paylaşan Erilkun, “Yatırım yapmakisteyen müşterileri çok detaya boğmadan gerekli bilgileri vermekgerekir. Müşterinin beklenti ve taleplerini anlamalı ve onunlaaynı dili konuşarak hedefe ilerlemelisiniz. Bu nedenlebilgilerinizi güncel tutmalı, gerekli yasal ve teknik mevzuatlarada hakim olmalısınız. Arsa ve arazi satışı konut ve ticarialanlardan farklıdır. Bu işe hakim olan birisi doğru satışlarıyapabilir” diye konuştu. 

Hakan Erilkun sunumunda, arsa ve araziimar durumları, arazi türleri, mülkiyet hakkı bakımındanaraziler, devlet arazileri, oluşumuna göre araziler, eğime görearaziler, ada, pafta, parsel gibi pek çok konu başlığındakatılımcılara ayrıntılı bilgiler verdi. 

EĞİTİMLERLE BİLGİLERGÜNCELLENİYOR

Şirket içi eğitimlerle günceli herzaman yakından takip ettiklerini dile getiren GHOKurucusuHasan Can Çalgır, 2024 yılında da eğitimlere devam edecekleriniifade etti. 

GHO olarak yeni franchiselarlabüyüdüklerini kaydeden Çalgır, “Ofislerimiz kendi bölgelerindeve birbirleriyle temas halinde çalışıyor. Konut tarafında arsa,arazi ve ticari gayrimenkulde satışlara devam ediyoruz. GHO'nunyapılanmasıyla ilgili olarak biz ofis adedine değil de, niteliğeönem veriyoruz. Hem altyapısı hazır, hem de donanımlı ekipleresahip ofislerle yolumuza devam ediyoruz. Aramıza yeni katılanofisler de var. GHO bünyesinde hizmet veren Taş Ev Türkiyetarafında da çok iyiyiz.

Taleplerde bir azalma yok, aksine tümbölgelerden ilgi görüyoruz. 2024 yılında da hem GHO, hem de TaşEv Türkiye markamızla ilerlemeye devam edeceğiz. Eğitimlerimiz vediğer departmanlarla ilgili tüm planlamamızı da bitirdik. 1 Ocakitibariyle GHO'nun alt markaları olan Taş Ev Türkiye ve AdalılarGayrimenkul ile olan tüm süreçlerimizi de programladık” diyekonuştu. 

KONUT FİYATLARI ARTMAYA DEVAMEDECEK

Gayrimenkul sektöründe yaşananekonomik darboğazın, seçim, döviz kurları ve krediye ulaşmazorlukları gibi nedenlerle hissedildiğini vurgulayan GHO Kurucusu Hasan Can Çalgır sözlerini şöyle sürdürdü: “2024 yılındada aynı sıkıntıların devam etmesini bekliyoruz. ÖnümüzdekiMart ayında yerel seçim olacak. Seçim sonrasında dövizin artmasıbekleniyor. Fiyatlarda da sürekli bir artış yaşanacak. İnşaatmalzemelerindeki fiyat artışları ise sürüyor. Konuta ihtiyaçduyan vatandaşların fiyatların düşmesi yönünde bir umuduvardı. Bu beklenti maalesef karşılıksız kalacak. Faizler sonolarak yüzde 42,5'a çıktı. Bundan dolayı konut fiyatları daartmaya devam edecek”