Bakanlık tarafından dağıtılan tapulara konulan 775 sayılı Gecekondu Önleme Kanunu 34. Madde şerhi konurken, Bakanlık yetkilileri tapulara konulan şerhle ilgili ne dedi? Peki Bu kanun ne anlama geliyor ve Fikirtepe'yi kapsıyor mu? Bu şerh ne zaman kalkacak? Bakanlık yetkilileri bu konu hakkında ne diyor? Fikirtepehaber.com olarak tüm detayları yetkililerden aldığımız bilgiler ışığında sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Fikirtepeli Vatandaşlar Tam Tapularımızı Aldık Artık Milyoner Olduk Diye Sevinirken, Tapudaki 775 Sayılı Gecekondu Kanunu ve 10 Yıl Satılamaz Şerhiyle Şok Oldu! Çevre Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı Fikirtepe'de İller Bankası finansmanıyla tamamladığı ve oturulmaya başlanan Torkam Projesinde tapular dağıtılmaya başlandı.

Fikirtepe_-775_sayYlY_gecekondu_kanun_Yerhi___Fikirtepehaber.com_-_2

Vatandaşlar tarafından ne zaman dağıtılacağı merakla beklenen ve dağıtımların alfabetik sıraya göre dağıtımına başlanmasıyla büyük bir sevinç yaşanırken, tapularda bulunan 775 Sayılı Gecekondu Önleme Kanunu ve daha önce yıkımı gerçekleşen Şahsuvaroğlu Cami arsa sahipleri tarafından konulan satılamaz şerhi vatandaşlarda endişeye sebep oldu. emlakhaberi.com olarak yaptığımız araştırmalar, Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü yetkililerinden edindiğimiz bilgiler ışığında detayları sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Fikirtepe_-775_sayYlY_gecekondu_kanun_Yerhi___Fikirtepehaber.com_-_1

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Altyapı Müdürlüğü, Genel Müdür Yrd. Sezai Köse '' Herhangi bir sorun Yok. Bakanlık olarak Takipteyiz'' Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve Genel Müdür Yardımcısı Sezayi Köse konuyla alakalı Fikirtepe haber Genel Yayın Yönetmeni Yasin Bektaş'a yaptığı özel açıklamada ''bununla ilgili herhangi bir sorun olmadığını. Tapu ile konu hakkında görüşüldüğü ve bu şerhin tescil yapmak için takbis uygulamasından kaynaklı olduğu bilgisinin kendilerine bildirildiği. Tescil işlemi tamamlanınca bu şerhin kaldırılacağı ve konunun bakanlık olarak takipçisi olduklarını'' söyledi. Fikirtepe Platformu ''Bu kanun Fikirtepe'yi Kapsamıyor'' Fikirtepe Platformu konuyla ilgili yaptığı açıklamada ''30.07.1966 yılında 12362 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürülüğe giren 775 Sayılı Gecekondu Kanunu kapsam ve tarifine göre bu kanun Fikirtepe'yi Kapsamamaktadır.

Fikirtepe_-775_sayYlY_gecekondu_kanun_Yerhi___Fikirtepehaber.com_-_3

Bakanlığın emlakhaberi.com aracılığıyla kamuoyuna yaptığı ''Tescil Sonrası Kayıtlardan düşülecek'' yönündeki açıklama sevindirici ve önemli. Fikirtepe Platformu olarak konunun takipçisiyiz.  775 Sayılı Gecekondu Önleme Kanunu Neyi kapsıyor ve Kanunun Tarifi Nedir? Madde 1 - '' Mevcut gecekonduların ıslahı, tasfiyesi, yeniden gecekondu yapımının önlenmesi ve bu amaçlara alınması gereken tedbirler hakkında bu kanun hükümleri uygulanır'' deniyor. Madde 2 - '' Bu kanunda sözü geçen (Gecekondu) deyimi ile, imar ve yapı işlerini düzenleyen mevzuata ve genel hükümlere bağlı kalınmaksızın , kendisine ait olmayan arazi veya arsalar üzerinde, sahibinin rızası alınmadan yapılan izinsiz yapılar kastedilmektedir. '' Tapu Kayıtlarında 775 Sayılı Gecekondu Önleme Kanunu 34. Madde Şerhi Ne Anlama Geliyor? 775 Sayılı Gecekondu Önleme Kanunu 34. Maddesinde ilk göze çarpan husus vatandaşın hakkına düşen paylara 10 yıl satılamaz şerhi getirilirken, Emlak Bankası (Emlak Konut) satışı Bu kanun şerhinin dışında kalmakta.