Cumhurbaşkanımızın FİKİRTEPEYİ 2023 YILINA KADAR BİTİRİP SAHİPLERİNE TESLİM EDİN TALİMATLARINA UYMAYAN BİR BÜROKRASİ VAR.

O anlayış bir gecede tapularımıza el koydu. Bizi polis zoruyla evlerimizden atma tebligatını kapılarımıza astı.

Çıkardıkları 6306 SAYILI YASA 6/A-7. MADDESİ ne göre arsalarımızı alıp düşük değere sayarak yerine fahiş fiyatlı yeni yapılacak daireleri satacaklar.

Müteahhitlere arsamızı verdiğimizde yapılan daireleri arsamız karşılığı sıfır ek bedelle alırken, bakanlık bu kanuna göre bize ödeyemeyeceğimiz borçlara sokarak daireleri bize geri satmak istiyor.

6306 SAYILI YASA 6/A-7. MADDESİNİ SİZE UYGULAMAYACAĞIZ DİYEN BAKANLIK SÖZÜNDE DURMAMIŞTIR.  

SÖZ UÇAR YAZI KALIR.. ARTIK SÖZ DEĞİL RESMİ BELGELİ YAZI GÖRMEK VE EVLERİMİZİ BİR AN ÖNCE BOŞALTMAK İSTİYORUZ.  

  1. BAKANLIK BİTMİŞ BİR PROJEYİ 7 AYDIR NEDEN SAHİPLERİNE TESLİM ETMEZ ?
  2. BU BİTMİŞ PROJEDEKİ ,VATANDAŞLARIN 2,5 YILDIR KİRALARI NEDEN ÖDENMİYOR?
  3. Fikirtepe’de eski sözleşme şartları, oran haricinde söz verildiği gibi aynen geçerli olacak mı?

EVET ise, Neden resmi yazılı evrakı verilmiyor?

  1. Vaat edilen net 4 emsal ve % 50 paylaşım herhangi bir borçlanma olmadan net ve eşit olarak paylaşılacak mı?

EVET ise , Neden resmi yazılı evrakı verilmiyor?

  1. Vatandaşın 1m2 arsasına karşılık net ve brüt ne verilecek?
  2. 6306 sayılı yasa 6/A - 7. maddesi Fikirtepe de uygulanacak mı? %50 oran haricinde vatandaşa ek borçlandırma yapılacak mı?

HAYIR ise, Neden resmi yazılı evrakı verilmiyor?

  1. Konut ve ticari paylaşımların yapılmasına ilişkin mevcut binaların boşaltılmadan önce şerefiyelendirme ve değerlendirmelerinin toplu olarak yapılmasını istiyoruz..
  2. BÖLGEDE YARIM KALAN İNŞAATLARI TAMAMLAMAK İÇİN BAKANLIĞA SÖZ VEREN MÜTEAHHİTLERİN KEFİLİ BAKANLIKTI. BAKANLIK FİRMALARIN İŞ SÜRECİNİ TAKİP ETMİYOR VE BU FİRMALAR HAK SAHİPLERİNE HALA KİRA ÖDEMELERİ YAPMIYOR. HANİ FİKİRTEPE HALKI MAĞDUR EDİLMEYECEKTİ?
  3. KENTSEL DÖNÜŞÜM YASASINA GÖRE KİRA YARDIMLARI SADECE EVİ YIKILMAYANLARA VERİLİYOR. EVLERİ DEVLET VE MÜTEAHHİTLER TARAFINDAN YIKILAN YÜZLERCE FİKİRTEPELİ VAR. YILLARDIR KİRALARI ÖDENMEYEN VATANDAŞLARIN ÇOĞU MAĞDUR DURUMDA. BAKANLIK BUNLARA DA KİRA ÖDEMESİ YAPACAĞIZ DEDİ AMA VERİLEN SÖZLER NEDEN HALA TUTULMUYOR?
  4. MÜTEAHHİTLERİN ÖDEMESİ GEREKEN AMA ÖDEMEDİĞİ İÇİN YILLARDIR BİRİKEN YÜKSEK VERGİLER VATANDAŞIN BELİNİ BÜKMEYE BAŞLADI. BAKANLIK ÇÖZECEĞİZ DEDİ AMA HALA ÇÖZÜLMEDİ, NE ZAMAN ÇÖZECEKLER ?
  5. CUMHURBAŞKANIMIZ 2023 KADAR FİKİRTEPENİN YAPILMASI TALİMATINI VERMİŞ VE MECLİSTE 5 MİLYAR LİRALIK BÜTÇE AYRILMIŞKEN BAKANLIK FİKİRTEPEYİ ÜÇE BÖLÜP SADECE BİRİNİ YAPACAĞIZ DEDİ. BU APACIK CUMHURBAŞKANIMIZIN TALİMATLARINA AYKIRIDIR.

FİKİRTEPE HALKI OLARAK, HER PLATFORMDA HAKLI DAVAMIZI VE MAĞDURİYETİMİZİ DAHA GÜR BİR SESLE DUYURMAYA DEVAM EDECEĞİZ.