Bolat, Ankara Ticaret Odasının (ATO) 29. Dönem 11. Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşma yapan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, hem otomobil sektörü için hem de konutlar için fahiş fiyatlar ile mücadele konusuna değindi. Yapılan açıklamalarda özellikle de internet üzerinden ilana konulan konut ve otomobillerin denetimlerinin yapıldığından bahsedildi.

ev sahibi ilk evim kredi

"Sektördeki çürük elmaları ayıklama gayreti içindeyiz." diyen Bakan Bolat, yaptığı açıklamalarda bu alanda süren mücadelenin ilerleyişine değindi.

OTOMOBİL SEKTÖRÜNDE SIKINTILAR GİDERİLDİ!

Alınan önlemler ile ilk olarak otomobil sektöründe sıkıntıların giderildiğini ifade eden Bolat, "Denetimler ve gerekli müeyyideleri kararlılıkla uyguluyoruz. Otomotiv piyasasında aldığımız tedbirlerle tedarik zincirinde başlayan süreçteki sıkıntılar büyük ölçüde sona erdirildi. Diğer sektörlerde, emlak piyasasında da işbirliği yapıyoruz ve sektördeki çürük elmaları ayıklama gayreti içindeyiz. Bu konuda kanunların bizlere verdiği yetkileri en hızlı ve titiz bir şekilde kullanıyoruz ve bundan çekinmeyeceğiz. Amacımız, ticaret düzgün ve dürüst bir şekilde yapılsın, alıcının da tüketicinin de satıcının da kazanacağı makul fiyatlarda ve istikrarlı bir iç piyasa ortamını, rekabetçi bir ortamı sağlamak." dedi.

EMLAK SEKTÖRÜ İÇİN GELİŞMELERE DEĞİNDİ!

Tıpkı otomobil sektöründe olduğu gibi emlak sektöründe de gelişmeler yaşandığını açıklayan Bakan Bolat, "İnternette ilan sitelerinde fiyat şişirme manipülasyonları birçok sektörde can yakıyor. Bu ilanlar konusunda yönetmelikler çıkardık, bu ilanlarla alakalı ağır cezai müeyyideler uygulayacağımız yönetmelik değişikliği yaptık. Bunların etkisini görmeye başladık. Otomotiv piyasasında ikinci elde yüzde 10-15'e varan düşüşler var. Birinci elde artık stoklar ortaya çıkarılmak zorunda kalındı. Emlak sektöründe de uzun bir süredir fiyatlarda aşırı bir şişme yok. Diğer gıda ve marketlerle alakalı da yoğun denetimlerimizi yapıyoruz.

FAHİŞ İLAN GİREN KİŞİLER GÖZLEM ALTINA ALINACAK.

Türkiye'miz altyapısı, üstyapısıyla modern dünyanın en yeni ülkelerinden biri konumunda. Sanayisi, tarımı, hizmetleri, eğitim ve sağlık alanındaki reformlarıyla enerji ve savunma sanayindeki başarılarıyla, lojistikte, taşımacılıkta büyük aşamalar kaydetti. Bölgemizde lider ve dünya arenasında dikkate alınan saygın bir ülke konumuna ulaştık. Dünyanın güçlü, sözü dinlenen oyuncusu olmak konusunda kararlıyız. Milletimizden aldığımız güçle çalışmalarımıza var gücümüzle devam edeceğiz." şeklinde açıklamalar ile sürece dair bilgiler verdi.