İstanbul’un merkezlerinde yer bulma sorunu yaşanıyor. Birçok yerli yabancı yatırımcı özellikle tarla ve arsalara yöneldi.  Gayrimenkul yatırım Uzmanları, vatandaşları yatırım yaparken uzun vadede düşünmeleri gerektiğini vurguluyor. Sürdürülebilir yatırım için gayrimenkul alınacak bölgenin, proje gerçekleştirilebilecek bir alan olması ilk sırada geliyor. Güvenilir kaynaklardan bilgi alarak yapılacak yatırımlarda imarlı arsalar ön plana çıkıyor.

Bölgenin imar durumu önemli

Bölgenin imar durumu, gelecekte yapılması planlanan projeler, zemin etüdü gibi birçok farklı etken doğru hesaplanmalı.

İstanbul’un kuzeyi yatırım bekliyor

İstanbul’un kuzey kesimleri bu anlamda yatırımcıların odağında yer alıyor. İstanbul’un kuzeyinde planlanan toplu ulaşım projelerinin bölgeye değer katması hesaplanıyor.

İstanbul’un kuzeyi deyince ilk akla gelen yerler Arnavutköy, Çatalca, Eyüp, ilçeleri kuzey Marmara otoyolu ve çevresi Çatalca’nın bazı mahalleleri bu kapsama girmektedir.

Arsa yatırımı yaparken nelere dikkat etmeliyiz aracı kurumları tercih etmeliyiz yoksa duyumlara göre mi hareket edeceğiz. İlk önce bu işi kurumsal yapan birçok emlak şirketi var bunların bazılarının uzmanlık alanı sadece arsa ve arazi oluyor bu konuda çok tecrübeli şirketler veyahut şahıslar bulunmaktadırlar bu firmaları tercih etmek en mantıklısıdır.

Arsa ve Tarla Yatırım Uzmanı: Kadir Özel 

Trakya Bölgesinda Arsa ve Arazi Fiyatları Artış Gösteriyor Trakya Bölgesinda Arsa ve Arazi Fiyatları Artış Gösteriyor