Buğdaylı Gönen deri ve bandırma Organize Sanayi Bölgesi'ne 1 kilometre mesafededir Paşaçiftlik, Çalıoba, Üzümlü, Killik Büyük soğuklar köyleriyle sınır komşusudur Mekan Emlak Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek konuya ilişkin önemli açıklamalar yaptı Gönen buğdaylı mahallemizde Rumeli muhâciri, Manav az sayıda olsa ülkemizin birçok şehrinde göç eden aileler yer alıyor.

Balıkesir Gönen, İlçemiz bağlı buğdaylı mahallemiz Tüm bu fiziki özelliklerin yanı sıra  gönen ilçemiz sınırları içinde iki adet organize sanayii bulunuyor gönen deri ve bandırma organize sanayi sitesidir Buğdaylı bölgesinin geçim kaynağı özellikle Kuru tarım yapılmaktadır. Başlıca tarım ürünleri buğday, ayçiçeği ve benzeri tarım ürünleri yetiştirilmektedir Gönen buğdaylı çevresi tavuk çiftlikleri ve  büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işi yapılmaktadır son zamanlarda  bazı kurumsal firmaların kurduğu yeni iş modeli organik solucan gübre üretim tesisi buğdaylı mahallemizde bulunmaktadır.

Balıkesir gönen  ilçesine bağlı buğdaylı mahallemiz de Bir adet camisi, ve bir adet ilköğretim okulu ve  4 adet kahvehanesi,bulunmaktadır. Kooperatifi, Jandarma Komutanlığı, sağlık ocağı, ve berber marketi, ekmek fırını, lastik tamircisi, tost evi benzin istasyonu ve köfteci pide salonu ve  demir doğrama kaynak atölyesi bulunmaktadır Gönen İlçe merkezine ortalama buğdaylı mahallemiz 17 Km uzaklıktadır. Gönen buğdaylı Bandırma'ya yaklaşık 28 kilometre uzaklıktadır öte yandan konum olarak buğdaylı  Bandırma yolu üzerinde ve ana yol kenarında bulunmaktadır.

Büyük şehirlere yakınlığıyla da dikkat çeken gönen buğdaylı mahallemize komşu bir diğer ilçemiz Bandırma birçok şehirden büyük olmasıyla bilinen Balıkesir ilinin sürekli gelişen bir ilçesidir, Marmara osb organize sanayi sitesi Kuruluyor Balıkesir'in Bandırma ilçesi sınırlarında  yer alan  Bandırma Çanakkale yolu üzerinden Bezirci  şirinçavuş Beyköy mahalleleri arasında yer almaktadır özellikle güney marmara'nın yatırım üstü bu bölgelerde yer alan arazileriyle bilinen gönen ilçemize bağlı buğdaylı mahallemiz emlakyatırımcıları tarafından sürekli ilgi görüyor diye açıklamalarda bulundu.