Dedeman Kastamonu otelini, Dedeman İstanbul Qubbe’de düzenlenen lansman ile tanıtı. Dedeman Turizm Grubu’nun tanıtım toplantısını geniş katılım sağlandı.





50 yılı aşkın deneyim, 17 otel…





Türk turizminin ilk uluslararası otel zinciri olan Dedeman Turizm Grubu tarafından yapılan açıklamaya göre; Dedeman Grup tarafından Kastamonu’da hayata geçirilen proje bugün görücüye çıkıtı.  Dedeman Turizm Grubu’nun açıklaması şöyle:





“50 yılı aşkın deneyim ve Türkiye ve dünyada hizmet verdikleri 17 otelimiz ile iş ortaklarımıza ve bulunduğumuz illere katma değer sağlamayı sürdürüyoruz.





Ülke turizmine ve ekonomisine katkı sağlayan bir grup olarak yeni projeler ile otel sayımızı artırmaya devam ediyoruz. Şimdi de Dedeman kalitesi ve Geleneksel Dedeman Misafirperverliği sunduğumuz zincirimize 18’inci halkayı ekleyecek olmanın heyecanı içerisindeyiz.”





Dedeman Turizm Grubu, Kastamonu’da, Park Dedeman Kastamonu Oteli için ilk imzayı attı. KAS Proje İnşaat ve Yatırım A.Ş. tarafından yapımı süren KastaMall Alışveriş Merkezi, Otel ve Rezidans Karma Projesi içinde yer alan Park Dedeman Kastamonu Oteli, 2020 yılının 3’üncü çeyreğinde hizmete girecek.





Türk turizminin ilk uluslararası otel zinciri olan Dedeman Turizm Grubu, hayata geçirdiği yatırımlarla, sektörün gelişiminde rol üstlenmeye devam ediyor. 2020 yılı ve sonrası için büyüme odaklı bir strateji izleyecek olan Dedeman Turizm Grubu, bu yılın ilk atılımını Kastamonu’da gerçekleştirecek.





KastaMall AVM, Otel ve Rezidans Karma Projesi içinde yer alan ve 2020 yılının 3’üncü çeyreğinde hizmete girmesi planlanan Park Dedeman Kastamonu için Dedeman Turizm Yönetimi A.Ş ve KAS Proje İnşaat ve Yatırım A.Ş. arasında ilk imzalar atıldı.





Dedeman Turizm Grubu Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Banu Dedeman ile KAS Proje İnşaat ve Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulunu temsilen Ali Yıldız arasında imzaların atıldığı tören, Dedeman İstanbul Oteli’nde 8 Ocak 2020 günü gerçekleştirildi.





BANU DEDEMAN: 2020’DE YURT İÇİNDE İKİ YENİ OTEL AÇACAĞIZ





İmza töreninde konuşan Banu Dedeman, “Bugüne kadar farklı bölgelerde yer alan otellerimizle, bulunduğumuz bölgelerin gelişimine yön veren bir grup olduk. 2020 yılı içinde yurt içinde açmayı planladığımız iki yeni otelimizin ilkini Kastamonu’da hayata geçireceğiz. 2020 yılının 3’üncü çeyreğinde hizmete girecek yeni otelimizle bölgeye ve beraberinde iş dünyasına değer kazandırmak en büyük hedefimiz.” dedi.





Dedeman Turizm Grubu Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Banu Dedeman, Park Dedeman Kastamonu otelinin 150 oda ve 300 yatak kapasitesiyle hizmet vereceğini açıkladı.





“DEDEMAN MARKASINA ANADOLU’DAN TALEP ÇOK”





Turizmde durgunluğun en çok hissedildiği yıllar da bile otel açmayı sürdürdüklerini söyleyen Banu Dedeman, “2020 yılında hizmete açacağımız 2 yeni otelimizle toplam otel sayımızı 19’a yükselteceğiz. Önümüzdeki 10 yıl içinde hedefimiz ise otel sayımızı 50’ye çıkarmak. Yatırımcılar ile aynı dili konuşan bir Türk otel zinciri olma özelliğimiz ile tercih ediliyoruz. Odaklandığımız işletme modeli ile büyümeyi planlıyoruz. Mevcut markaları ile sözleşmesi biten otel sahipleri ve yeni otel yatırımcıları ile görüşmelerimiz devam ediyor.” dedi.





PARK DEDEMAN KASTAMONU OTELİ’NİN TEKNİK DETAYLARI





Banu Dedeman, Dedeman Kastamonu Oteli’nin özellikleri hakkında şu detayları paylaştı:









  • Havalimanı’na 15 km uzaklıkta, Ilgaz Kayak Merkezi’ne 30 km uzaklıkta merkezi bir konuma sahip
  • Otel binası toplam 12 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip, içerisinde her bir katı 400 metrekare alana sahip 19 normal kat, asma kat, zemin kat ve 3 adet bodrum kat olmak üzere toplam 24 kat yer almaktadır.
  • 146 adet standart oda, 3 adet süite oda ve 1 adet king süit olmak üzere 150 oda yer almaktadır.
  • Konaklama hizmetinin yanı sıra toplantı, kongre, yemek, düğün spor ve SPA olanakları da sunulacak.
  • 800 metrekarelik SPA alanında kapalı havuz, sauna, hamam, fitness, masaj ve buhar odaları yer almaktadır.
  • 25 kişiden 600 kişilik kapasiteye kadar farklı büyüklükte, kendi içerisinde bölünebilen çok amaçlı balo salonu ve 5 toplantı salonu mevcuttur.
  • Toplantı salonlarının büyüklükleri 60 ile 160 metrekare arasında değişmektedir.
  • 630 ila 960 metrekare arasında farklı büyüklüklerde boyutlandırılabilen balo salonu otelin 4. Katında yer alacak.
  • Otelin 5. Katında ise 200 metrekarelik açık büfe kahvaltı salonu yer alacak.




ALİ YILDIZ: DEDEMAN MARKASI HEM PROJEMİZE HEM İLİMİZE BÜYÜK DEĞER KATACAKTIR”





Toplantıda KAS Proje İnşaat ve Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulunu temsilen konuşan Ali Yıldız ise şunları söyledi:





“200 Milyon TL’lik yatırımla Kastamonu için hayata geçirdiğimiz projemiz sadece bölgeyi değil çevre illeri de besleyecek karma bir yapıya sahip. Konaklama hizmetinin yanında, toplantı, kongre, yemek, nikâh, düğün salonları ve spor salonları ile hizmet verecek olan otelin, turizm sektörüne yön veren, ülkemizin ekonomisine katkı sağlayan Dedeman markasını taşıyacak olmasından son derece mutluyuz. Dedeman markasının bölgeye ve dolayısıyla çevresine her anlamda bir farklılık getireceğine inanıyoruz.” dedi.





Park Dedeman Kastamonu Oteli’nin de içinde yer alacağı “KastaMall” projesi tamamlandığında 1.500’den fazla kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.





Soldan Sağa: Sefer Yıldız / Burak Yıldız / Banu Dedeman / Ali Yıldız / Rıfat Dedeman