Gayrimenkul sektöründeki Satış, Satış Sonrası Hizmetler, Dijital Pazarlama/ Pazarlama ve Reklam yönetimi alanlarındaki uzmanlığı ve her zaman hayali olan kendi işini yapma arzusuyla sektörün en güçlü markası Remax'ı tercih eden Seda Hercan emlak komisyonları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.


"5 Haziran itibariyle yeni yönetmelik gereği gayrimenkul danışmanlarından alınacak hizmet bedeli 2+2'ye düştüğünden bu yana, hizmet bedelini her zaman 3+3 olarak tam alan başarılı gayrimenkul danışmanlarının ürettiği gelir oldukça düştüğünden ciddi bir hayal kırıklığı yaşattığı aşikardır.

Hizmet bedelinin düşmesini onaylamamakla birlikte, yasalaşması noktasında çok doğru bir karar alındığı görüşündeyim.

Önceki uygulamanın yasal bir dayanağı olmadığından çoğu gayrimenkul danışmanı, mülk sahiplerinin indirimli hizmet bedeli tekliflerine maruz kalıyordu.

Bu durum motivasyonu düşürmekle kalmayıp, görüşmenin olumsuz neticelenmesine kadar gidebiliyordu.
Ancak yeni yasa ile artık hizmet bedellerinde pazarlık dönemi kapandı. GD'ler bu kez sözleşme alırken ilk kez arkalarını bir yasaya dayadıkları için mülk sahipleriyle hizmet bedeli tartışması yaşamadan, sonuç odaklı, hızlı ve mutlu anlaşmalar yapacaklarını öngörüyorum.

Zira gayrimenkul danışmanlığı, varolan tüm danışmanlık hizmetlerinin aksine sadece olumlu sonuç alındığında hizmetinin karşılığını alan tek platformdur."