Kuzey Yıldızı adı verilen ve 210 milyon euroluk yatırım değerine sahip projenin 24 ayda tamamlanarak teslim edilmesi planlanıyor. Bugüne kadar başta Almanya ve İngiltere olmak üzere yurt dışında 30’a yakın proje geliştirdiklerini belirten Peker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, “Yurt içinde olduğu gibi yurtdışında da hayata geçirdiğimiz her yatırımımızda önceliği doğaya, insana ve çevreye verdik.

Bu kapsamda her zaman yatırım yaptığımız bölgeye katkı sağlayan çalışmalaraimza atmayı hedefledik. NordStern de bu projelerden birisi. Şehirlerin dokusuna, tarihi kimliğine ve ekonomisine katkı sağlamak için çaba sarf ediyoruz. Bu kapsamda yurt dışında proje geliştiren bir Türk yatırımcı olarak, üzerimizdeki sorumluluğun bilinciyle hareket gediyoruz.

Bu projelerle hem Peker Holding bayrağını hem de Türk bayrağını yurt dışında dalgalandırıyoruz. Bugüne kadar yurt dışında 30’a yakın projeye imza attık. Tüm bu projelerde doğa ve çevre faktörlerini ön planda tuttuk.” dedi. Toplam inşaat alanı 60 bin metrekare olan projenin 46 bin metrekaresi nitelikli ofis olarak kullanılacak. 14 bin metrekaresi ise kapalı otopark alanı olarak planlandı.