ABD’nin en büyük üst yapı inşaat firması Turner, dünyadaki en yüksek 100 binanın 16’sına imzasını attı. Türkiye’de de uzun yıllardır İstanbul ofisiyle inşaat sektörüne proje yönetim hizmeti sunan Turner, özellikle yüksek binalar konusundaki deneyimlerini sektörle paylaşıyor. Yeni inşaat teknolojileri ve uygulanmasındaki başarılarıyla bilinen Turner’ın dünyada yapımına katkı sağladığı binalar arasında Burj Khalifa, Makkah Royal Clock Tower, Taipei 101, Federation Tower, Al Hamra Tower gibi yüksek binalar bulunuyor. Turner International Türkiye Direktörü Mehmet Sami Kılıç, “Dünyadaki en yüksek 100 binanın 16’sında imzamız var. Yüksek binalar gibi komplike projelerde yatırımcılar bizim gibi deneyimli ve teknolojiyi en iyi kullanan firmalarla çalışıp, istedikleri sonuca ulaşıyor." dedi.

Projelerde üst düzey teknolojinin yanısıra Yalın (Lean) metodlarını kullanarak inşaatlara aklı yerleştirdiklerini belirten Mehmet Sami Kılıç, böylece yap-boz süreçlerine takılmadan, her şeyi en baştan planlayarak süreci en verimli şekilde yönettiklerini açıkladı. Türkiye’de inşaat sektörünün büyük ve gelişime açık bir pazar olduğunu, ancak üst düzey teknoloji kullanımının daha yeni yeni gerçekleştiğini anlatan Mehmet Sami Kılıç, “Akıllı bina inşa etmeden önce akıllı bir tasarımla projeye yaklaşmak lazım. O tasarım, iyi bir tasarım sürecinin geçmesinden kaynaklanıp, doğar. Bu bütünlüğü projenin başında sağlayamazsanız sonradan akıllı binalara dönüştürmek zor ve daha maliyetli oluyor. Bizim dünyada yaptığımız örnekler Türkiye'de yeni yeni konuşuluyor.” dedi.

Proje yönetim firması olarak faaliyet gösteren Turner, inşaat sektöründe işe proje mimarını seçmekle başlıyor. Mimarın ve diğer müelliflerin projeye dahil olmasından başlayarak teslimine kadar projenin tamamlanması için tüm hizmetleri sağlayan şirket, iş programının doğru ilerlemesi için gerekli önlemleri önceden almasıyla global olarak biliniyor. Ayrıca iş güvenliği uzmanları ile iş kazalarına karşı çok ciddi önlemler alması ve bu konuda çok hassas olması ile de öne çıkıyor.