Kiralık ev bulmak Büyük şehirlerde artık zor ve uygun fiyatlı ev bulmak deredeyse imkânsız hale geliyor Özellikle İstanbul sürekli göç alan ve yabancıların özellikle İstanbul’u tercih etmesi kiralık dairlere yoğun bir talebin olduğunu son günlere birçok emlakçı kiralık daire bulmakta zorlandığını beliriyor.

Özellikle yeni yerleşim merkezilerine şehrin iç noktalarından çok fazla göç var Bunun Başında Beylikdüzü, Esenyurt, Başakşehir ve Çekmeköy bölgesine oldukça yoğun bir kiralık talebi olduğunu söyleyen emlakçılar kira rakamları geçen yıla göre bu yıl %30 daha pahalı ev bulabiliyoruz diyorlar.

Kiraların yükselişi nereye kadar sürecek?

Kira Rakamları yabancıların gelembesiyle birlikte çok aşırı yükseldi yabancıları kiraların yükselmesinde büyük etken ev sahipleri aynen şunu söylüyor siz tutmazsanız yabancılar bu parayı veriyor bende onlara veririm yüksek kira alırım diyorlar.

Bu durum nereye kadar sürecek belli değil kira rakamlarını yüksek olması geçim derdini çok çok düşündürürken mal sahipleri ise gelir vergisi ödememek için kirayı elden almayı tercih ediyor bu duruma devletten bir denetim olmadığını söyleyen bölge emlakçıları hem kirayı yüksek alıyorlar hem de vergi kaçırıyorlar.

Kira beyanı vermeyen binlerce ev sahibi var devletten vergi kaçırmak bu derece kolay olmamalı diye düşünen bölge emlakçıları ev sahipleri ise sürekli gelirine bakıyor evlerine tadilat dahi yapmayı düşünüyorlar eski evleri sürekli gelir getirsin istiyorlar.