Memur emeklilerinin zamlı maaşları hesaplara aktarılırken SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş farklarını ne zaman alacağı merak konusu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verilerine göre memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı netleşti. Buna göre memur emeklileri yüzde 49,25, SSK ve Bağkur emeklileri ise yüzde 37,57 oranında zam aldı. Ancak işçi ve Bağkur emekli maaşlarının Emekli Sandığı emeklilerinin zam oranına yaklaştırılması için çalışmalar sürüyor.

Ödemeler için tarih belli oldu

Memur ve emeklilere yapılan zamların ardından yeni maaşların Ne Zaman hesaplarda olacağı sorusu gündemde yer almıştı. Konu hakkında konuşan AYBÜ Öğretim Üyesi Tarkan Zengin, "1 ila 14'ü arasında maaş farkı alacaklar. Bu maaş farkları da muhtemeldir ki ay sonuna kadar kamu görevlilerinin hesaplarına yatırılacak" ifadelerini kullandı.

Memurlar için toplu sözleşme ikramiyesi zammı

Kamuda görev yapan personel, ocak ayı bordrolarında ek bir artış alacak. Bu kapsamda, daha önce 3 ayda bir ödenen toplu sözleşme ikramiyesi, yeni dönemde 7. dönem toplu sözleşmesine göre her ay düzenli olarak ödenecek. Önceki dönemde 3 ayda bir 1080 lira olarak ödenen toplu sözleşme ikramiyesi, yeni dönemle birlikte ocak ayı itibariyle aylık olarak 360 liradan 530 liraya yükseldi.

SSK emeklileri 17 Ocak'ta, Bağ-Kur emeklileri ise 25 Ocak'tan itibaren güncellenmiş aylıklarını almaya başlayacak.