Elazığ’da 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6.8’lik depremin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un koordinesinde Elazığ’da 24 bin 83 konut inşa edilerek hak sahiplerine teslim edildi. Kent merkezinin yanı sıra köylerde 3 bin 285 tek katlı çelik konstrüksiyonlu konutlar inşa edildi.

DOĞAYLA İÇ İÇE

İleri yapı teknolojisiyle inşa edilen konutlar, üstün deprem güvenliği ve teknik özellikleriyle kırsaldaki vatandaşlara huzur ve güven içinde doğayla iç içe yaşama imkanı sunuyor. Bu konutlardan 108 tanesi ise Gezin köyüne kuruldu. Hazar Gölü manzaralı hakim bir noktaya kurulan konutlar, tatil köyünü aratmıyor.

DEVLETİMİZ SAĞ OLSUN

Nazlı Kabukçu, “Temiz hava var. Evimizin içi süper. Göl manzaramız var. Depremden önce evimiz kötüydü. Aynı bir yazlık villa gibi. Böyle güzel bir yer bulamazdık. Devletimizden bin kere Allah razı olsun. Devlet yapmasaydı biz böyle bir yer alamazdık. Şimdi buralar milyonlara satılıyor. Bir eve 2.5 milyon verdiler” dedi.

TESLİMAT MÜJDESİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgelerinde yapılacak konutlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özhaseki, “İlk etapta 180 bin civarında ihale yapıldı. Bunların teslimatları Ekim, Kasım, Aralık gibi yapılacak. İlk hak sahibi vatandaşlarımız, o yerlere gidip güvenli konutlarına kavuşacak. Bundan sonra ne olursa olsun fay hatları ve kırıkları üzerinde yapılaşma olmayacak. Deprem bölgelerinde yapılaşmaya hiçbir şekilde izin verilmeyecek” dedi.

DİNLENMEYE VAKİT YOK

Özhaseki, sosyal medya hesabından 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yapımı devam eden afet konutlarının video görüntülerini paylaştı. Mehmet Özhaseki, “Deprem bölgesinde durup dinlenmek için vaktimiz yok. Amacımız, vatandaşlarımızı bir an evvel sağlam ve güvenli yuvalarına taşımak” dedi.