‘Atölye Hane’ adıyla sanatçılara destek olmayı hedefleyen Ege Yapı, 25 yaş üstü sanatçıların başvurularını da almaya başladı.

 

Dört yıl önce Cer İstanbul projesini sanatçılara ücretsiz olarak tahsis eden Ege Yapı, atölye uygulamasını sürekli hale getirme kararı aldı. Sanatçıların bir arada çalışabilecekleri ve yaşam alanlarını paylaşabilecekleri ‘Atölye Hane’lerin ilk aşamada Cer İstanbul Yedikule ve Urla Kekliktepe projelerinde kullanıma açan EGE YAPI, başvuru şartlarının da detaylarını web sitesinde açıkladı. 25 yaş üstü sanatçıların üzerinde çalıştıkları projelerinin, çalışma süreleri doğrultusunda seçileceği Atölye Hane, 11 yılı aşkın tecrübesiyle Mamut Art Project danışmanlığında yürütülecek. Başvuru yapmak isteyen sanatçılar Ege Yapı’nın başvuru şartlarını açıkladığı internet sitesini ziyaret edebilirler. https://atolyehane.art/basvuru

Tarihi Yarımada’da Yedikule Hisarı’nın yanında, İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Yedikule’de, 1871 yılından itibaren demiryolu araçlarının bakım ve onarım faaliyetlerinin gerçekleştirildiği Cer Atölyeleri’nin aslına uygun restorasyonu ile yaşanabilir hale getirilen Cer İstanbul projesi içinde yer alan Atölye Hane Yedikule; Cer Loft ve Orient Express adlı 2 farklı alanını sanatçıların atölye kullanımına sunuyor.

“Cer İstanbul – Atölye Hane Yedikule” projesi içinde, esnek kullanıma uygunluğu, açık planları ve büyük pencere oranları sayesinde bol ışık alan ‘Atölye Hane Cer Loft’’ Türkiye güncel sanatından pek çok sanatçının ortak alanda sanatsal üretimi için gerekli olan geniş alan atölye ihtiyacını karşılayacak.

“Cer İstanbul – Atölye Hane Yedikule” projesinin en özel noktasındaki, “Orient Express” vagonunun da restore edilmesiyle birlikte Türkiye güncel sanatından pek çok sanatçının özel alanda sanatsal üretimi için gerekli olan atölye ihtiyacını giderecek.

“Atölye Hane Urla Kekliktepe” yüzlerce yıllık ağaçların çevrelediği eşsiz doğası, uçsuz bucaksız üzüm bağları, göz kamaştıran lavanta tarlaları ile İzmir Urla’da, yeşilin her tonunun hayat bulduğu bir vadide konumlandırılan ‘’Atölye Hane Urla Kekliktepe’’ konaklamalı olarak Türkiye güncel sanatından pek çok sanatçının sanatsal üretimi için gerekli olan atölye ihtiyacını karşılamak için hazır.

 

Ege Yapı ve Sanat

Kurulduğu 2006’dan beri gayrimenkul sektöründe 360 derece hizmet veren Ege Yapı, sanatı her yönüyle odağına alıyor. Gala Modern Sergisi, Devrim Erbil Sergisi, İsmet Doğan Sergisi Sponsorlukları, Artweeks@Akaretler, Step İstanbul ve Art.İst Sauna vb. gibi seçkin iş birliklerinin yanı sıra, ‘Sanata Yön Verenler’ ve ‘81 İl Gizem Dolu Türkiye’ gibi kitaplara sağladığı katkılarla sanatın gelişiminde önemli bir rol üstleniyor.

Geçmişte demiryolu işçilerinin “emek yuvası” olarak isimlendirdikleri atölyeler artık “sanat yuvası” olarak faaliyet gösteriyor. Ege Yapı, genç ve yetenekli sanatçıların üretimlerine ev sahipliği yaparken bir taraftan da Cer İstanbul’un yanı başında inşa ettiği sergi alanında açılan karma sergiler ile de sanatseverlere tanıtmak amacıyla bir galeri sundu. İki senelik süreçte 14 sanatçıyı ağırlayan mekân “Atölye Cer: Emek Yuvasından Sanat Yuvasına” adlı kitapla da sanat dünyasına önemli bir katkı sundu.