Prefabrik ev yaptırmak isteyen ancak nasıl yaptıracağını bilemeyen vatandaşlar, devlet destekli prefabrik ev nasıl alınır? şeklinde araştırmalara başladı. İşte bu konuyla alakalı merak edilenler sizler için sıraladık haberimizi takip edebilirsiniz.

Prefabrik ev kredisi başvurusu yapmak isteyen kişi veya kişiler, eve ait proforma fatura, gelir belgesi, maaş bordrosu ve kimlik bilgileri ile birlikte banka şubesine başvuru yapabilirler. Yüzde 2 seviyesinde seyreden faiz oranları ile maksimum olarak 120 ay vadeli kredi için ödeme planı çıkarılmaktadır. Prefabrik ev kredisine sadece gerçek kişi olarak başvuru yapılabilir. Tüzel kişiler prefabrik konut kredisi ürünlerinden yararlanamazlar.

prefabrik ev fiyatları

DEVLET DESTEKLİ PREFABRİK EV NASIL ALINIR?

İhtiyaca göre ve yardım için belirlenmiş kriterlere sahip olma şartı ile ev onarımlarında 75.000-TL, prefabrik ev yapımlarında 150.000-TL, betonarme ev yapımlarında 200.000-TL'ye kadar destek verilmektedir.

Barınma yardımı da yapılmaktadır. Bu barınma yardımı, oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi kişilerin evlerinin bakımı ve onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet çatısı altında ev eşyası alımı için ayni ya da nakdi olarak yapılan yardımları kapsamaktadır.

18 yaş üstü aile bireye verilen prefabrik konut yardımı için hane içerisinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3'ünden az olmak kaydıyla yani 2022 yılı için 1.833,45-TL olacak şekilde yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine sahip olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin veya ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna sahip olmak gerekiyor.

PREFABRİK EV YARDIMINI KİMLER ALABİLİR?

Prefabrik ev yapım yardımı başvurusu hane içerisinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3'ünden az olmak ile birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi bazı özel şartlardan herhangi birini taşıması da bu yardımı almasındaki etken nedenlerden biridir.

PREFABRİK EV EV YAPIM YARDIMI BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Barınma desteği içerisinde bulunan betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı için başvuruları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yapılmaktadır.