Ben Türkiye’nin en köklü eğitim sivil toplum kuruluşunun genel başkanı olarak sorumluluk kelimesinin altını çizmek isterim.” diyerek sözlerine başlayan Selçuk Pehlivanoğlu “Bizim alanımız sivil toplum. Sivil toplum sorumluluğunda çocuklarımızın nitelikli eğitime kavuşması. Biz de 6 Şubat sabahı itibarı ile hızla hareket aldık. Genel merkezimizde deprem koordinasyon ekibimizle AFAD’ın bilgi ve yönlendirmesiyle ihtiyaç sahibi alanları ve bölgeleri tespit ederek alana ulaştık. Tüm TED kurumlarının yardım toplama merkezi haline geldiği süreçte; toplam kırk bir yardım tırı (on üç tır su, sekiz tır gıda, yedi tır ısınma, beş tır giyim, dört tır muhtelif, üç tır hijyen malzemesi, bir tır un) ulaştırdık. Üç mutfak kurulumu gerçekleştirerek sıcak yemek temin ettik. Bir fırın kurulumu ile taze ekmek dağıtımı yaptık. Günlük kırk üç bin beş yüz kişiye yemek, bölge okullarımızda binlerce depremzedeye barınma hizmeti sağladık. En önem verdiğimiz nokta şeffaflık. TED koordinasyonu ile bölgeye gönderilen yardım içerikleri, şeffaflık ilkesi gereği her gün kamuoyu ile düzenli olarak paylaşıldı.”

Cumhuriyetin yüzüncü yılında TED’in hedeflerinden de bahseden Pehlivanoğu “Hedef çok… Öncelikli olarak Tekirdağ ve Çanakkale okullarımızı açacağız. Özellikle depremde anne baba kaybı yaşamış çocukların eğitim yaşamlarının kesintisiz sürdürülmesi için çalışmamız sürecek. Sanat dünyasının önemli isimleri bizimle el ele bu çocuklara yardım kararı aldı. Onlar çocuklarımız yararına konserler vermeye başlayacak, biz de onların eğitim yaşamları boyunca yanlarında olmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

Nisan 2023 sayısı ile 206. sayısına ulaşan MAG Dergi dopdolu içeriği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel dosya konusu, dekorasyon ve yazarları ile www.magdergi.com.tr, Turkcell Dergilik, Google Play, Apple Store, TürkTelekom E-Dergi, Magzter, Dijitalbasın, dMags ve https://www.magdergi.com online olarak okurlarıyla buluşuyor. Keyifli içeriğimizi ve gündeme dair gelişmeleri @magdergi Instagram hesabından takip edebilir, Trendyol ve N11.com siteleri üzerinden de MAG Ocak sayısına ulaşabilirsiniz.