Halkımızın depremle yaşamaya alışması gerektiği bir çoğrafyadayız ama maalesef deprem gerçeğini hep unutuyoruz deprem sigortası yaptırma oranu halen çok düşük seviyede bunun için bir halkımızın teşvik edici deprem bilcini artıran bir çok etkinlik, tatbikatlar ,toplanma alanlarının belirlenmesi, deprem çantasının hazır olması, deprem esnasında neler yapılması gerektiği anlatılması en önemlisi olan Zorunlu deprem sigortasında azami teminat tutarı artırıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni tebliğe göre, zorunlu deprem sigortası kapsamında, bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı 320 bin lirada 640 bin liraya yükseltildi.

Öte yandan, sigorta bedeli hesabına esas metrekare bedelleri de düzenlendi.

Bu kapsamda metrekare tutarı betonarme yapı tarzı için 3 bin 16 lira, diğerleri için 2 bin 80 lira olarak belirlendi. Bu bedeller, önceki tebliğde betonarme yapılar için bin 508 lira, diğerleri için bin 40 lira seviyesindeydi.

Tebliğle ayrıca, poliçe süresi sonunda sigortanın en geç 30 gün içinde yenilenmesi durumunda yapılacak indirim miktarı da yüzde 10'dan 20'ye yükseltildi.

Zorunlu Deprem Sigortası'nın Tarifesinde Yeni Dönem Başlıyor

  

Depreme karşı en güçlü finansal önlemlerden olan Zorunlu Deprem Sigortası'nın Tarifesinde yeni dönem başlıyor; Konutlar için verilen teminat tutarları güncellenirken poliçe yenilemelerinde uygulanan indirim yükseltiliyor. Bu güncelleme ile, Zorunlu Deprem Sigortası ile verilen teminat tutarlarının artırılması, poliçe yenilemelerinin desteklenmesi ve sistemdeki vatandaşlar için daha güçlü bir finansal güvence yaratılması hedefleniyor. 

Zorunlu Deprem Sigortası Tarifesinde yapılacak değişikliklerin detaylarını aşağıda bulabilirsiniz:

  • Betonarme yapılar için 1.508 TL olan inşaat birim metrekare maliyet tutarı 3.016 TL’ye,
  • Bir mesken için 320 bin TL olan azami teminat tutarı 640 bin TL’ye
  • Poliçe yenilemelerinde uygulanan %10 indirim, iki katına çıkarılarak %20’ye yükseltiliyor. 

DASK olarak %100 sigortalılık hedefimize ulaşmak amacıyla çalışmalarımız devam ediyor. Ülkemizin birçok bölgesinin deprem riski taşıdığını ve Zorunlu Deprem Sigortası’nın depreme karşı alınacak en etkili finansal önlemlerden biri olduğunu her fırsatta hatırlatıyoruz.

Tüm vatandaşlarımızı evlerini Zorunlu Deprem Sigortası güvencesi altına almaya ve süresi dolan poliçelerini yenilemeye davet ediyoruz.