Günümüzde farklı bir önem kazanan banyolar artık kullanıcıların zevkle vakit geçirdikleri özel spa’sı konumunda... Hal böyle olunca

kullanım kolaylığı, fonksiyonellik, tasarım ve tasarımcı imzaları ile yeniden şekillenen banyolardan bahsederken gelinen noktada seçim kriterleri de, alternatifler de çoğaldı. Sadece ihtiyaçların görüldüğü bir alan değil, kişinin kendiyle baş başa kalacağı özel banyolar yaratmanın püf noktalarını banyo tasarımına Türk imzası atan ORKA Banyo’nun İş Geliştirme Müdürü Gani Ergül açıklıyor.

‘Banyolar akılcı bir dizayn ile temel ihtiyaçlarınıza cevap vermekle kalmaz, şık bir bütünlükle dekorasyon stilinizi tamamlar.’ diyen ORKA Banyo İş Geliştirme Müdürü Gani Ergül, iyi tasarlanmış bir banyonun sadece temizlik, kişisel bakım, çocuk bakımı gibi durumlar için var olmadığını, kişinin ruhunu beslemek ve vücudunu rahatlatmak için dizayn edilebildiğini belirtiyor.

Aydınlatma detaylarına dikkat edin

Ergül, ‘İşe doğru aydınlatmadan başlayabilirsiniz. Doğru aydınlatma, verimliliği ve kullanıcı deneyimini geliştirmekle ilgilidir. Makyaj masası, küvet ve/veya duşu ve tuvaleti aydınlatmak çoğu zaman banyo için yeterlidir. Banyodaki tüm ışıklar kısılabilir olmalıdır. Özellikle çocuk olan evlerde yavaşça açılan ve kapanan ışıklar kullanışlıdır.‘ diyor.

Biraz müziğe ne dersiniz?

Güne başlarken duşta en sevdiğiniz şarkıların size eşlik ettiğini hayal edin. Akıllı telefon uygulamaları aracılığıyla bağlanan ve kontrol edilen duvarların arkasına ve banyonun tavanlarına müzik hoparlör sistemleri kurmak artık yaygın olduğu için bu zevk artık hayal olmaktan çıkıyor. ORKA Banyo İş Geliştirme Müdürü Gani Ergül, banyoyu yaşanabilir kılmak için bir müzik sisteminin de harikalar yaratabileceğini hatırlatıyor.

Duş aksesuarları ile kişisel SPA’nızı oluşturun

Günümüzde birçok özellikle donatılan duş başlıkları ve duş aksesuarları kullanıcıya gençleşme, kas gevşemesi gibi SPA benzeri bir deneyim sunacak şekilde tasarlanıyor. ORKA Banyo İş Geliştirme Müdürü Gani Ergül, evde SPA keyfi yaşatan ORKA Plus ürünlerinin banyoları uzun vakit geçirilecek keyif alanlarına dönüştürdüğünün altını çiziyor. Ergül ayrıca duşlara yerleştirilen oturma alanlarının kişileri rahatlamaya, yavaşlamaya ve duş deneyiminin keyfini çıkarmaya teşvik ettiğini belirtiyor. 

Banyonuzu sadece duşa kabin olarak düşünmeyin

Banyo tasarımı dolaplar, duşa kabin, duş başlığı, klozet, seramiklerle birlikte bir sistem olarak düşünmelidir. Kullanıcı ihtiyacı ve trendlere uygun olarak fonksiyonel banyo dolapları tasarlayan ve ORKA Plus adı altında aksesuarlarla zenginleştiren ORKA Banyo, yaşanabilir banyolar oluşturmak için çalışmalarına devam ediyor.