Türkiye’yi yasan boğan Kahramanmaraş ve Hatay depreminin ardından işyerleri yıkılan medya ve gazetecilere Bursa Büyükşehir Belediyesi yardım elini uzattı. Depremzede gazeteciler, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İnternet Gazetecileri Federasyonu’na desteklerinden dolayı teşekkür etti.

KAHRAMANMARAŞ (İGFA) – Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde yıkımlara yol açan depremlerin ardından tüm ekipleri ile seferber olan Bursa Büyükşehir Belediyesi, arama kurtarma, altyapı, konteyner ve ihtiyaç malzemeleriyle bölgeye sahip çıktı.

10 ilde yıkımlara yol açan depremler sonrasında işyerleri yıkılan medya ve gazetecileri de unutmayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) aracılığıyla bölgedeki gazetecilere bilgisayar ve fotoğraf makinası desteği sağladı.

Yıkımın en çok olduğu illerin başında gelen Kahramanmaraş’ta gazetecilere can suyu olan Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İnternet Gazetecileri Federasyonu, yerel medyayı yeniden ayağa kaldırmak için gerekli tüm desteği sağladı.

İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Kahramanmaraş Temsilcisi, Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bekir Doğan, desteklerinden dolayı Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İnternet Gazetecileri Federasyonu’na teşekkür ederek, “6 Şubat 2023 Pazartesi sabah saat 04.17’de bizi vuran deprem sonra öğleden sonra 13.07’deki ikinci deprem ile Kahramanmaraş yıkıldı.

Bugün 23 Şubat 2023 Perşembe

Depremin şokunu yeni atmaya başladık…

Ki göz yaşları yeni yeni akıyor..

Olayın farkına yeni varan annelerimiz, bacılarımız, kızlarımızı ve çocuklar yeni ağlamaya başladılar:

“Bize ne olacak?” diye feryat ediyorlar..

Eve yok, iş yeri yok yarına ekmek var mı? Yok mu? O da belli değil..

Halkımız Deprem bölgesine elinden gelen yardımı yapıyor..

Depremzedelere evlerini açanlara teşekkür ediyorum..

Devlet hızla yaraları sarmaya çalışıyor ama en büyük moral desteği ise Türkiye genelindeki dostlardan gelmeye başladı.

İsmini sayamayacağım kadar çok dostumuz: Gel bir yıl misafir edelim boş yazlığımız var orda oturun! teklifinde bulunurken.. ilk anlamlı mesajı ise Bursa dan aldım..

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Mesut Demir, Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Ahmet Bayhan, anlamlı unutulmayacak bir desteğe imza attı.

Bizde bir söz var: "Kıtlık gününde verilen bir lokma ekmek unutulmaz" denilir...

Deprem bölgesinde 10 ilimizde olduğu gibi Kahramanmaraş Merkez’de gazeteci arkadaşlarımızın çoğunun bürosu yıkıldı. Geride ne fotoğraf makinası, ne bilgisayar, ne oturacağı bir bürosu kalmadı.

Resmi ilan alan gazete ve haftalık gazetelerin yayınlanmadığı ilde, internet haber siteleri ise deprem gününden bugüne çoğu haber güncellemesi yapamıyor.

Biz de emanet bir bilgisayarla gazetemizi çıkaramasak da internet haber sitemizle ayakta durmaya çalışıyoruz.

Zor bir süreç bir değil, yüz değil bin değil, 10 binlerce bina yıkılmış 13 bin geçen can kaybı ve halen enkazdan cesetler çıkıyor.

Bugün kıtlık günündeyiz.

Böyle bir günde Bursa’dan gelen dost eli bizlere moral verdi, çalışma azmi verdi.

Teşekkürler Alinur Aktaş Başkanım, Mesut Demir Başkanım, Teşekkürler Ahmet Bayhan Başkanım. Türkiye dört bir köşesinden arayarak bizlere evlerini vermek için araya arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Yiğit düştüğü yerden kalkar , biz mücadele ederek şehrimizden ayağa kalkacağız inşallah” ifadelerini kullandı.