Hem yabancı hem de yerli yatırımcıların arz edilen paylara toplam 3,74 kat taleple ilgi gösterdiği, Batı Ege GYO halka arzı, 8 Aralık sabahında düzenlenen gong töreninin ardından Borsa İstanbul’da BEGYO koduyla 3 TL hisse fiyatıyla işlem görmeye başladı.

Merkez' kararı öncesinde dolar ve Euro ne kadar oldu? Merkez' kararı öncesinde dolar ve Euro ne kadar oldu?

Batı Ege GYO’nun hisse paylarının işlem görmeye başlaması nedeniyle Borsa İstanbul’da düzenlenen gong töreni; Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Halk Yatırım Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Bülent Sezgin, Batı Ege GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Batı Ege GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, Batı Ege GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Derya Baltalı, Batı Ege GYO Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Baltalı, Batı Ege GYO Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, Batı Ege GYO Genel Müdürü Alper Baltalı ve Batı Ege GYO çalışanları ile halka arzda görev alan diğer tarafların katılımıyla yapıldı. 

Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun törende yaptığı konuşmasında “Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın işlem görmeye başlaması nedeniyle düzenlediğimiz halka arz törenine, borsamıza hoş geldiniz. Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, bugüne kadar gösterdiği başarıda kurucularının tecrübelerinin, birikimlerinin ve kurumsal hafızasının çok önemli katkısı olmuştur. Bugün ise Borsamızda işlem görmeye başlayarak, yeni ortaklarından elde ettiği güçle, bu başarılarını daha da ileriye taşıyacak ve dünya çapında markalardan biri olma hedefinde önemli bir adım atmış olacaktır. Bu halka arzdan elde ettiği gelir ile, projelerini ve yatırımlarını daha da gerçekleştirecek ve hedeflerini yükseltecektir. Bu halka arzda emeği geçen herkese, tüm şirket ve aracı kurum çalışanlarına teşekkür ediyorum. Halka arzın, sermaye piyasalarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Batı Ege GYO’ya Borsamız ailesine hoş geldiniz diyorum” diye konuştu.

Gong töreninde konuşan Batı Ege GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik,“Öncelikle borsamıza hayırlı olmasını diliyoruz. Borsanın 533’üncü şirketi ve Denizli’nin ilk halka açılmış şirketi Batı Ege GYO bugünden itibaren Borsa İstanbul’da değerlenecek, pay piyasasında da yerini alacaktır. Denizli piyasasına rol model olması belki de bugünkü halka arzın en önemli unsurudur” dedi.  Batı Ege GYO’nun halka arz ile daha da güçlendiğini belirterek, “Yatırımcıların gösterdiği bu ilgi, ülkemize, ekonomimize ve şirketimize duyulan güveni ifade etmektedir, ilgi gösteren bütün yatırımcılara teşekkür ederiz. Güçlenen öz sermayemizin verdiği güçle portföyümüzde yer alan arsalarda projeler geliştirecek ve yeni yatırımlarımıza yoğunlaşacağız. Hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 

  1. SPK tarafından onaylanan izahname, Batı Ege GYO’nun (www.batiegegyo.com.tr) adresli internet sitesinde ve halka arzda satışa aracılık edecek Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin (www.halkyatirim.com.tr) adresli internet siteleri ile Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)’nda (www.kap.org.tr) yayımlanmıştır. 

Payların BİST’te işlem görmeye başlamasından itibaren 30 gün süre ile Halk Yatırım tarafından fiyat istikrarını sağlayıcı işlemlerin yapılması planlanmaktadır.

SPK tarafından onaylanan izahnamenin 27.3 maddesinde belirtildiği üzere;

Şirket tarafından Halka Arz Edilen Paylar’ın Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladığı tarihten itibaren 1 (bir) yıl boyunca, Şirket paylarının dolaşımdaki pay miktarının artmasına (bedelli ve bedelsiz sermaye artırımları da dahil olmak üzere) yol açacak şekilde satışa veya halka arza konu edilmeyeceğine, bu doğrultuda bir karar alınmayacağına ve/veya Borsa İstanbul’a veya SPK’ya veya yurt dışındaki herhangi bir menkul kıymetlere ilişkin düzenleyici kurum, borsa veya kotasyon otoritesine başvuruda bulunulmayacağına ve bu süre boyunca ileride yeni bir satış veya halka arz yapılacağına dair bir açıklama yapılmayacağı, şüpheye mahal vermemek adına Şirket paylarının Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamasının ardından fiyat istikrarı işlemlerinden edinebilecekleri payların, yukarıdaki sınırlamalardan hariç tutulacağı doğrultusunda taahhütte bulunmuştur.

Ayrıca, Şirket’in Fon Kullanım Raporu’nda bahsi geçen harcamalar dışında halka arzdan elde edilecek fonun, döviz alınarak döviz cinsinden nakit olarak elde tutulmayacağı da kabul, beyan ve taahhüt edilmektedir.

Şirket ortaklarından Sinpaş Yapı Endüstrisi A.Ş., Hürsan Havlu Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş., Deniz Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Derya Baltalı, Şirket paylarının Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladığı tarihten itibaren 1 (bir) yıl boyunca, sahip oldukları halka arza konu olmayan Şirket paylarının, dolaşımdaki pay miktarının artmasına yol açacak şekilde satışa veya halka arza konu edilmemesine (Borsa İstanbul’dan alım yoluyla edinilen ortaklık payları hariç olmak üzere), bu doğrultuda bir karar alınmamasına ve/veya Borsa İstanbul’a veya SPK’ya veya yurt dışındaki herhangi bir menkul kıymetlere ilişkin düzenleyici kurum, borsa veya kotasyon otoritesine başvuruda bulunulmamasına ve bu süre boyunca ileride yeni bir satış veya halka arz yapılacağına dair bir açıklama yapılmamasına ve ayrıca sahip oldukları halka arza konu olmayan Şirket paylarının, Şirket izahnamesinin onay tarihinden itibaren 180 (yüzseksen) gün boyunca Borsa İstanbul’da veya Borsa İstanbul dışında satılmamasına,, başka yatırımcı hesaplarına virmanlanmamasına veya Borsa’da özel emir ile ve/veya toptan satış işlemine konu edilmemesine ilişkin taahhütte bulunmuşlardır.