Yaz aylarında denizde ve yüzme havuzlarında insanların vazgeçilmez eğlencesi olan yüzme, çoğu yüzücünün kış mevsiminde de yaptığı bir aktivitedir. Yüzme deneyimini tüm yıla yaymak isteyen insanların başvurduğu ilk yol, evlerinin arka bahçelerine bir havuz yaptırmaktır. Bahçelerinde uygun bir alan olan herkesin, hiç düşünmeden yaptırdığı yüzme havuzlarının eğlence aracı olmak dışında da bir işlevi vardır. Bahçeye yapılan bir yüzme havuzuyla, evin satış değeri arttırılabilir. Bu pek çok ev sahibi için dikkate değer bir unsurdur. Hatta yatırımcıların birçoğu bu düşünceden yola çıkarak, evlerine yüzme havuzu yaptırmaktadır.

Yapılış amacı ne olursa olsun, bahçeli bir eve sahip olanlar için yüzme havuzu yaptırmak, son yılların trendi haline gelmiştir. Havuz yaptırmak isteyenlerin özellikle göz önünde bulundurması gereken bazı noktalar vardır. Evinde yüzme havuz yaptırmak isteyen insanların, öncelikle yapması gereken şey, havuz yapım maliyetlerini araştırmaktır. Çünkü bu göz ardı edilmemesi gereken ciddi bir konudur. Yüzme havuz yaptırmak, çok iyi bir şekilde maliyet hesabı yapılmasını gerektiren, oldukça büyük bir karardır.

Yüzme havuzlarının yapım maliyetleri, yapılacak olan havuzun türüne ve yapım tekniğine göre değişkenlik gösterir. Ayrıca yapım maliyetlerinde, havuzu yapacak olan firmanın çıkaracağı fiyatlandırma ve kullanılacak olan malzemeler de maliyeti arttıran ya da azaltan unsurlardır. Bir yüzme havuzu yaptırılırken, ortaya çıkacak maliyet sadece havuzun yapım aşamasıyla sınırlı değildir. Yüzme havuzu yaptırıldıktan sonra da, havuzun periyodik olarak devam eden bakım masrafları olur. Bir yüzme havuzu yaptırılırken havuzun tipi, büyüklüğü, formu, montajı, kazma süreci, beton maliyeti, kullanılan ekipmanların ve aksesuarların kalitesi ile filtrasyon sistemi ekipmanları havuzun maliyetini belirleyen bazı unsurlardır.

Aşağıda bir villa havuzunu temsilen 45 metrekare olan ve havuz gövdesi betonarme olarak düşünülen bir havuzun, havuz yapım maliyetlerinin yaklaşık olarak ne kadara mal olabileceği ve maliyeti belirleyen unsurlardan bahsedeceğiz:

Betonarme Bir Yüzme Havuzun Yapım Maliyeti Ne Kadardır?

Betonarme havuzların bu isimle adlandırılmasının nedeni, havuz yaptırılmak için kazılacak olan alana beton dökülmesiyle yapılmasıdır. Yapım süreci 4 ya da 5 ay kadar sürebilen betonarme havuzlar, belediyeden izin alınarak yaptırılır. Belediyeden alınacak olan izin belgesinin çıkma süresi ve maliyeti bölgeye göre farklılık gösterebilir.

Betonarme havuzlarda, havuzun kabuk kısmı betondan yapılır. Beton sonrasındaki süreç; sıva – şap, izolasyon ve kaplamadır. Bu süreçlerin tümünde özel işçiliğe ve süreye ihtiyaç duyulur. Betonarme havuzların, başlangıç maliyetlerine bakacak olursak 2023 itibariyle bu oran,  1000 Euro ile 2000 Euro arasında değişebilmektedir. Bu fiyatlandırmayı yaptırılacak olan havuzun büyüklüğü ve tasarımı, havuzda kullanılacak olan malzeme ve bu malzemenin kalitesi ile çalışılacak olan firma gibi etkenler belirler. Ayrıca, yaptırılacak olan havuzun, uzun ömürlü olmasının istenip istenmediği de maliyete büyük bir etki eder. Bu yüzden, Pekcan Havuz olarak, bir yüzme havuzu yaptırmak istenildiğinde ömür boyu kullanım maliyetlerinin de göz önünde bulundurulmasını tavsiye ederiz.

Betonarme bir yüzme havuzunun, başlangıç maliyetinde havuz yapım aşamasından ayrı olarak havuz aydınlatma sistemi, kum filtreleri, elektrikli ısıtma, havuz örtüsü ile merdiven, kaydırak ve tramplen gibi havuz aksesuarlarının da maliyeti olur.

45 metrekarelik betonarme bir yüzme havuzunun yapım maliyeti, havuzun özelliklerine ve yapım sürecine bağlı olarak değişmektedir. Ortalama olarak, bir betonarme yüzme havuzunun yapım maliyeti, 10.000-20.000 euro arasındadır.

Betonarme Bir Yüzme Havuzun Yapım Sonrası İşletme Maliyetleri Ne Kadardır?

Evinin bahçesinde betonarme bir yüzme havuzu yaptıran birinin, maliyet yükü başlangıç maliyetiyle sınırlı değildir. Çünkü havuz yaptırıldıktan sonra iş bitmiş değildir. Havuzun yapım sonrasında maliyetini belirleyen en önemli unsur, havuzun uzun ömürlü olabilmesini sağlamaktır. Bir yüzme havuzunun uzun ömürlü bir kullanıma sahip olması için, havuzun düzenli olarak bakım ve temizliğinin yapılması ile su ve elektrik gibi giderlerinin karşılanması gerekir.

Bir havuzun bakım ihtiyaçlarına yönelik genel bir fiyatlandırma yapacak olursak:

Bir havuz her sene düzenli olarak temizletilmelidir. Yıllık temizlik maliyeti 1000-200 Euro arasında değişebilir (Bu fiyat, temizliği yapacak olan firmaya göre daha aşağıda ya da yukarıda olabilir).

Havuzun dezenfeksiyonu için kimyasal kullanımı zorunludur. Kimyasal kullanımının yıllık maliyeti yaklaşık olarak 100-200 Euro olabilir.

Yüzme havuzu kabuğu, periyodik olarak iki yılda bir asitle yıkanmalıdır. Kabuğun asitle yıkanma maliyeti 500-1000 Euro civarındadır.

Yüzme havuzlarında, havuz içine yapılan fayanslar zamanla tahrip olur. Havuz içine yaptırılan bu fayansları, 10 yıllık bir kullanım sonrasında yenilenmesi gerekir. Fayans yenilenmesinin maliyeti yaklaşık olarak 1000-3000 Euro civarında olabilir.

Yüzme havuzu elektrik tüketim maliyeti yıllık olarak 1000 Euro civarındadır.

Neden Yüzme Havuzu Yapımı İçin Pekcan Havuz?

Pekcan Havuz olarak müşterilerimize önerdiğimiz şey, tüm bu maliyetleri bütçelerini de göz önünde bulundurarak hesaba katmaları ve ona göre karar vermeleridir. Bir yüzme havuzu yapımı sonrası bakım ve temizlik masraflarından kaçınmak imkansızdır. Çünkü havuz dezenfeksiyonu için gerekli ekipmanlar ve kimyasallar havuz sahibi olmak isteyen herkesin, zorunlu olarak temin etmeleri gereken şeylerdir. Yüzme havuzu yapım maliyetlerine ilişkin genel bilgileri edindiğinize göre, eğer hâlâ bir havuz yaptırmak istiyorsanız, sizleri Pekcan Havuz’un güvenilir hizmetini almaya davet ediyoruz.

Bir izmir havuz yapımı ve keyif alanları mühendislik firması olarak Pekcan, 30 seneyi aşan ticari hayatında sürekli artan kalite anlayışı ile sektördeki standartları belirlemeye devam ediyor. Sizin için ister birinci sınıf bir yüzme havuzu inşa ederken, ister huzurlu bir keyif alanı oluştururken, Pekcan hayallerinizi gerçeğe dönüştürmeye kendini adar.

Pekcan, herkesi, hizmetlerinin geniş yelpazesi ve mükemmellik taahhüdü hakkında daha fazla bilgi almak için davet ediyoruz. Detaylar için +90 (232) 238 43 33 numaralı telefonumuz arayabilir veya pekcan.com.tr web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Bugün Pekcan, lüks ve sağlıklı yaşam oluşturmaya adanmış çeşitli firmalar ve markaları ile birlikte Pekcan Grup olarak yoluna devam etmektedir. Pekcan'ın üst düzey işçiliği ve benzersiz müşteri hizmetini deneyimlemek ve hayalinizdeki havuz, sauna, SPA & Wellness veya Türk hamamı tesisini gerçeğe dönüştürmek için adım atın.

Havuz inşaatı, sauna yapımı ve SPA oluşturma konusundaki ideal partneriniz Pekcan ile her keyif alanının ve havuzun sadece bir yapı olmadığını, hassasiyet ve tutkuyla oluşturulan bir sanat eseri olduğunu keşfedin.