İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metro projesinin onay süreci bitti şimdi kaynak bulma sürecine girdik belki bir 10 yıl daha kaynak bulma süreci sürer bir 10 yılda Metro hattının tammalanması sürerse Beylikdüzü halkı 20 yıl sonra metrosuna kavuşur gibi görünüyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin, Yıllardır sadece adınan söz edilen bir türlü başlanmayıp sürekli oyalanan Beylikdüzü halkına bu sefer doğru söylemek gerektiğini söyledi işte Sefaköy – Beylikdüzü - Tüyap Metrosu’nun tasarımları ve teknik onaylarının tamamlandı şimdi sıra kaynak bulmada dedi.

8kDIEgJOsEOJzXEzZkNxew

Finans görüşmelerinin devam ettiğini söyleyen Alpkökin, projenin Cumhurbaşkanlığı Kamu Yatırım Programı'na alınmasıyla ihale sürecinin başlayacağını söyledi.

Bu hat üzerinde yüzlerce İş merkezleri, fuar alanları, fabrikaların, Küçükçekemce, Avcılar, Esenyurt ve Beylikdüzü ilçesi gibi nufüsü en yoğon olan ve İstanbul’da şahirleşmenin ve site tarzı yapıların ilk başladığı bu ilçeler yıllardır oyalanıyor sadece Metrobüsle toplu ulaşımın sağlandığı bu ilçelere bir an evvel Metronun yapılması gerektiğini söyledi. Bu hat üzerindeki ilçelerin toplam nüfusu yaklaşık 5 milyon kişi yaşıyor.

Sefaköy'den başlayıp Beylikdüzü Tüyap'a kadar gidecek olan Metro projesi 15 kilometre uzunluğa sahip olacak ve 10 istasyondan meydana gelecek. Yeni hat ile birlikte fiyatların hızla yükseleceğini belirten Trend Gayrimenkul Genel Koordinatörü Hakan Erilkun, “Bu proje müteahhitleri Küçükçekmece, Avcılar ve Beylikdüzü aksına yoğunlaştıracaktır. Yakuplu olarak adlandırdığımız ve toplu ulaşımın biraz uzak aksında kalan Beylikdüzü'nün sahile bakan sol kesimi de kırmızı hat projesi ile canlanacak, bu bölgede yükselen değerlere ivme katacaktır”