Avaztürk.com'un haberine göre Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yeni destek ödemesi duyurusu yapıldı. Engelli ve yetim vatandaşların geçim sıkıntısını engellemek için destek paketi hazırladı. Peki Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından verilen muhtaçlık aylığı başvuru şartları neler? Muhtaçlık aylığı ödemeleri ne zaman yapılacak? Tüm detaylar işte sizlerle...

Muhtaçlık aylığı nedir?

Temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan, beslenme, giyim, barınma gibi ihtiyaçları için nakdi yardıma gerek duyan yoksul vatandaşlara bağlanan aylık türüdür. Muhtaçlık aylığı, diğer adıyla fakirlik maaşı; sadece birtakım şartları taşıyan kişilere bağlanıyor. Herhangi bir geliri bulunmayan ve işsiz vatandaşlara TC Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ve başvurusu olumlu olan her vatandaşa her ay olmak üzere hesaplarına muhtaçlık aylığı adı altında ödeme yapılmaktadır.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından engelli ve yetim vatandaşların geçim sıkıntısını engellemek için destek ödemeleri ile ilgili önemli kararlar alındığı bildirildi. Yapılan açıklamalara göre muhtaçlık aylığı alınması adına çalışmalarını başlatıldığı bilgisi yer alıyor.

Muhtaçlık aylığı başvuru şartları neler?

Muhtaç aylığından yararlanabilmek için birtakım şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Gerekli şartları taşıyan herkes başvuruda bulunarak muhtaçlık aylığını alabilir. Bayram öncesinde ihtiyaç sahiplerine ödenecek olan muhtaçlık aylığından yararlanabilmek için başvuruda bulunmak isteyen kişilerin sağlaması gereken şartlar ise şu şekilde;

Destek ödemesinden yararlanmak için hane içerisinde kişi başına düşen asgari ücretin 1/3’ünden daha az olması talep edilen şartlar arasındadır.

%40 ya da üzerinde engelli olan kişiler muhtaçlık aylığına başvurabilir.

Anne ya da babasından birini kaybeden kişilerde söz konusu aylığa başvurabilir.

Kendi kendine bakamayacak kadar muhtaç olan kişilere muhtaçlık aylığı ödemesi yapılacaktır.

Talep edilen şartların sağlanması durumunda ihtiyaç sahibi kişiler Vakıflar Genel Müdürlüğü üzerinden başvuruda bulunarak muhtaç aylığından yararlanabilir.