İstanbul İli Başakşehir ilçesi son yılların en çok isminden söz ettiren ilçelerin başında geliyor bu nedenle bu bölgedeki konut yatırımları son derece hızlı yükseliyor İstanbul ilinin kuzey bölgesinde yer alan ilçe yeni şehirleşmeye on yıl önce başlamıştı.


 

İstanbul Büyükşehir belediyesi yatırımların bir çoğunu bu ilçeye yaptığı için kişi başına gelir bu bölgede daha yüksek, sosyal ve ekonomik bakımında bir çok konut üreticisi ,toki,kiptaş gibi devlete bağlı kurumların en çok bu bölgede yatırımlarını görürsünüz .

 

Ev fiyatları Başakşehir ilçesinde son derece hızlı yükseliş gösteriyor bunun başlıca sebebi 3. Havalimanı bu bölgenin yanı başına yapılması şehir hastanesi, ulaşım , spor kompleksleri her şey bu bölge için adete biçilmiş kaftan gibi her şey bu bölgeye olunca ister istemez ev fiyatlarını da yükseliyor.

 

Ortalama 2+1 dairelerin site ve bölgeye göre değişen fiyatları 350 bin tl başlıyor 550 bin tl kadar yükselen 95 m2  2+1 daireler vardır .

 

3+1 dairler ise yine sitesi bölgesi yapı durumu cephesi ,şerefiye dediğimiz farkları ön planda tutar isek 600 bin tl başlangıç gösteriyor 1 Milyon Tl kadar değişen fiyatları görmekteyiz