Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile bakanlık bürokratları, Ekşioğlu Vakfı tarafından deprem bölgesine kurulması için çalışma yürütülen konteyner kent alanı ve şehir hastanesinde incelemelerde bulundu.Doğancan İLEK / ADIYAMAN (İGFA) - Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 ayrı deprem sonrası harekete geçen Ekşioğlu Vakfı, başlattığı yardım seferberliğini sürdürüyor.

Adıyaman’da depremzedeler için ilk etapta 200 konteyner kent kurulması için çalışma yürüten vakıf, kentte Yunus Emre Mahallesi’nde 400 yataklı şehir hastanesi bitişiğinde 40 dönüm alandaki alt yapı çalışmalarında sona geldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca beraberinde bakanlık bürokratları ile birlikte konteyner kent alanında incelemelerde bulundu. Bakan Kurum’a TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, TOKİ Başkan Yardımcısı Levent Sungur da eşlik etti.

Bakanlar, Ekşioğlu Vakfı Başkanı Süleyman Ekşi’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Süleyman Ekşi, “Konteyner kentimiz yaşam malzemeleri yer alan 21 metrekarelik 2 oda, banyo ve tuvaletten oluşuyor. En kısa sürede konteynır kent depremzedelere teslim edilecek” dedi.