olmak üzere, düzenli kira getirili ve çeşitlendirilmiş bir portföye sahip olan iştiraki Avrupakent GYO halka açılıyor. Halka arz için 13-14-15 Aralık tarihlerinde, Ak Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından talep toplanacak.

Düzenli kira getirili ve yüzde 99’un üzerinde doluluk oranına sahip portföyü olan Avrupakent GYO’nun halka arzına ilişkin SPK onaylı izahname ve ekleri ile talep toplama tarihleri içeren tasarruf sahiplerine satış duyurusu Kamuyu Aydınlatma Platformu (www.kap.org.tr) ile Avrupakent GYO’nun www.avrupakentgyo.com ve Konsorsiyum Lideri Ak Yatırım’ın www.akyatirim.com.tr adresli internet sitelerinde duyuruldu. Ak Yatırım liderliğinde toplam 42 aracı kuruluştan oluşan konsorsiyum aracılığıyla pay başına 55,08 TL sabit fiyatla talep toplama 13 Aralık Çarşamba günü başlayacak olup, 15 Aralık Cuma günü sona erecek.

Avrupakent GYO’nun çıkarılmış sermayesinin 335 milyon TL'den 400 milyon TL’ye çıkarılması nedeniyle ihraç edilecek 65 milyon TL nominal değerli paylar ile ortak satışı yoluyla halka arz edilecek 35 milyon TL nominal değerli paylar olmak üzere, toplamda halka arz edilecek payların nominal değeri 100 milyon TL, halka arz büyüklüğü ise 5,5 milyar TL olacak.

Halka arz edilecek payların %78,5'inin yurt içi bireysel yatırımcılara, %1,5’inin Grup çalışanlarına, %20’sinin yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edilmesi planlanıyor.

Peker GYO’dan 82,5 milyon TL’lik bono ihracı Peker GYO’dan 82,5 milyon TL’lik bono ihracı

Avrupakent GYO Hakkında:

Avrupakent GYO, gayrimenkul, perakende, turizm ve sanayi sektörlerinde 46 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Artaş Holding’in iştiraki olarak, Süleyman Çetinsaya tarafından 2010 yılında kuruldu. Avrupakent GYO’nun toplam değeri yaklaşık 20 milyar TL olan gayrimenkul portföyünün içinde ağırlıklı olarak AVM, reizdans ve ticari üniteler olmak üzere, satışa hazır konut projeleri ile devam eden ve ruhsat aşamasında konut projeleri yer alıyor. Şirket, yüzde 99’un üzerinde doluluk oranlarına sahip Forum Trabzon, ArenaPark ve ArmoniPark AVM, toplam 638 yatak kapasiteli TEM Radisson Residences ve Mövenpick Living Çamlıvadi ve Artaş İnşaat kalitesiyle hayata geçen projelerin ticari alanları ile çeşitlendirilmiş geniş bir portföye sahip. Şirketin portföyünde aynı zamanda konut ve ticari ünite olarak Avrupa Konutları Çamlıvadi, Şişli projesi, Damga Yapı Feza Park Villaları ve Demir Life projesi de yer alıyor.