Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini hayata geçireceklerini belirterek 81 ilde vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olacaklarını söyledi.

SOSYAL KONUTLAR NERELERE YAPILACAK ?

Asgari ücretli bir ailenin alabileceği fiyat ve ödeme koşulları belirleneceğini dile getiren Bakan Kurum, artan inşaat maliyetleri ve arsa sorunu konusunda devletin gerekli sübvansiyonları yapacağını ifade etti.

EN ÇOK KİMLER YARARLANACAK BUNLARDAN?

Hiç evi olmayan ve belirlenecek gelir seviyesini aşmayan kişilerin sosyal konuta başvuru yapacaklarını belirten Kurum, kura çekimi ile evlerin sahiplerini bulacağını dile getirdi.

Toki'den Dar Gelirliler için  1.693,49 TL Taksitle  Konut Satılıyor!

20 yıla varan vadeler ve uygun ödeme koşulları belirleneceğini söyleyen Kurum, emekliler, şehit ve gazi yakınlarının yanı sıra gençler ve yeni evlenecekler için de kota ayrılacağını ifade etti. Sosyal konut projesini yaşayan bir proje olarak kurgulandığını anlatan Kurum, “Sürekli şekilde arazi üretimi yapılarak, talep edilen yerlerde çalışmalar an be an devam edecek” ifadelerini kullandı.

HİÇ EVİ OLMAYANLAR MI YARARLANCAK?

Bakan Murat Kurum, “İnşaat, arsa gibi maliyetlerde Cumhurbaşkanımızın onayıyla gerekli indirimleri yaparak, uygun fiyat ve taksit imkanlarıyla projemizi gerçekleştireceğiz. Ağustos ortasında Cumhurbaşkanımız bu projeyi büyük müjdeler ile duyuracak” dedi.